onsdag 10 juli 2013

Sveriges obefintliga försvar!

   Nu sitter han här, i egenskap av reservofficer och son till tretiomannatältets uppfinnare, och hetsar mig om värnplikten. Men , han har såå rätt, Sveriges enda möjlighet, - vilket är ett stort land med liten befolkning, - är att enbart genom värnplikten, som man har möjlighet, att kunna underhålla kunskapen om hur och samtidigt i  tillräcklig mängd ha en någorlunda utbildad befolkning, som kan försvara landets gränser. Det är helt omöjligt att när omvärlden börjar mullra, då hinna att utbilda nya rekryter, bestående av en massa kontorister, datanörder och högskolestudenter, som aldrig har hört något om hur man använder vapen, för att inte tala om hur man överlever i skogen utan mammas frukost, eller hur man med liten trupp utnyttjar sin kända hemmaterräng, samt om mycket, mycket annat, som hindrar en överlägsen fiende, att överfalla landet, vilket skulle kunna rädda landet från att bli slavar under en främmande stormakt. Inse att Sverige kommer alltid att vara en liten plutt, med mycket attraktiva naturresurser, i angriparnas ögon och vi måste vara absolut välutbildade för att kunna avskräcka dom eventuella angriparna, som alltid kommer att vara större än Sverige i kapacitet.
   Försvaret behöver även, den i allmänhet, färdiga yrkeskunskapen som finns hos dom värnpliktiga, när dom rycker in, och som dom därmed tillför organisationen, för underhållet av materielen och organisationen som helhet, d.v.s. det eviga behovet av försvaret av Sverige. 
    Alltså, en gång till, det svenska försvaret måste vara absolut topputbildad för att kunna stå emot en, alltid, större styrka, vilket uppnås enbart genom att, genom värnplikten, kontinuerligt utbilda hela folket, generation efter generation, i försvar av landet.
   Detta var svårt men jag hoppas att ni förstår. Det är nämligen, alltid en fråga om hur mycket det kostar i tid, resurser och ansträngning att erövra Sverige och dess naturtillgångar. Utan ett försvar är det bara att hämta rubbet!  Häpp !     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar