lördag 19 juli 2014

rubrik i Holland - PUTIN DÖDAR BARN .


Fler inspelningar pekar mot Ryssland
Publicerad 2014-07-18 20:43



Foto: AP Bilden som enligt Ukrainska myndigheter visar transporten av missilen som användes för att skjuta ned planet.

Ytterligare inspelningar av samtal mellan pro-ryska rebeller och den ryska militära underrättelsetjänsten pekar mot att Ryssland försett rebellerna med missilsystemet Buk, enligt Ukrainas säkerhetstjänst.

Det skriver den ukrainska sajten KyivPost och hänvisar till inspelningar som offentliggjordes på fredagskvällen av Ukrainas säkerhetstjänst.

Samtalen uppges handla om hur ryska underrättelseofficerare diskuterar leveransen av missilsystemet. Enligt den ukrainska säkerhetstjänsten fördes pansarfordon med missilerna över gränsen mellan Ryssland och Ukraina en timme efter midnatt natten mot torsdagen den 17 juli. Drygt ett halvt dygn senare sköts det malaysiska planet ned.


Här nedan följer en konversation, som den återges av KyivPost:

– Var ska vi lasta av den här skönheten, frågar en oidentifierad rebell en person som av underrättelsetjänsten identifieras som Sergej Nikolajevic Petrovskij, en hög officer vid den ryska underrättelsetjänsten.

– Vilken? Den här? svarar Petrovskij.

– Ja, den jag tagit med mig. Jag är redan i Donetsk.

– Är det den jag tänker på "B...M"? frågar Petrovskij.

– Ja, ja, ja, Buk, buk, buk.

– Är den på ett fordon? frågar Petrovskij.

– Ja det är den. Vi måste lasta av någonstans för att gömma den.

– Är den med personal? frågar Petrovskij.

– Ja, med personal.

– Göm den inte någonstans. Hon ska dit nu, säger Petrovskij.

Missilerna anlände enligt den ukrainska säkerhetstjänsten till Donetsk klockan nio på torsdagsmorgonen, men missiltransporten fortsatte sedan direkt till Pervomaisk.

Enligt säkerhetstjänsten filmades senare på torsdagen – efter nedskjutningen av det malaysiska planet – ett fordon på väg tillbaka mot den ryska gränsen med missiler, men den mittersta av tre missiler saknas.

– Vi analyserar den här och annan information just nu. Vi tror att det här är det missilsystem som sköt ned flygplanet på väg från Amsterdam till Kuyala Lumpur, säger inrikesminister Arsen Avakov till KyivPost, och lägger till att han tror att "terroristerna försöker gömma bevisen av detta fruktansvärda brott".

Staffan Kihlström
 
   - behövs det mera komentarer? - Jo, men det finns alldeles för mycket att säga, så att jag inte riktigt vet var börja. - Tänk själva!  Möjligen kan man säga att dessa exemplar som har gjort det, platsar inte i ett normalt, civiliserat samhälle. 

Ännu en bild på den patetiske hycklaren - KGB:aren.
  Putins patetiska kommentar: Den här tragedin hade inte inträffat om det hade varit fred i Ukraina. Det hade inte inträffat om inte militära operationer pågått i östra Ukraina..!! - Djävla patetiska, hycklande, lögnare!
   Jag förstår ju att enligt Putins sjuka logik, så skulle det varit fred i Ukraina, om ryssarna hade fått annektera Ukraina och regera där!!
                               _____________

Underrättelsekällor i USA har satellitbilder som visar avgasrök efter en raket som avfyrades mot det malaysiska plan som kraschade i östra Ukraina och kostade 298 människor livet.
Underrättelsekällor i USA har satellitbilder som visar avgasrök efter en raket som avfyrades mot det malaysiska plan som kraschade i östra Ukraina och kostade 298 människor livet.
Information från satelliten visar att raketen avfyrades i ett område vid rysk-ukrainska gränsen som domineras av proryska separatister, uppger tjänstemän. Uppgifterna inkluderar data från infraröda sensorer som upptäckte när flygplanet exploderade i luften.
Några av slutsatserna bygger på tekniska data från avancerade spionsatelliter vars användningsområde är att varna ifall interkontinentala missiler avfyrats. Den amerikanska bedömningen är att planet troligen sköts ner av luftvärnssystemet SA-11, även benämnd Buk, från ett separatisttillhåll i östra Ukraina.

Myndigheterna försöker nu utröna vem som sköt iväg raketen, om ryska operatörer deltog och hur vapnet kom till det territorium som hålls av proryska rebeller.
Pentagon, Vita huset och FN-ambassadören Samantha Power har alla offentligt låtit antyda att eftersom SA-11 är ett så pass avancerat vapensystem måste den som avfyrat raketen fått rysk träning eller hjälp för att klara av det.
USA:s president Barack Obama slog på fredagen fast att det malaysiska planet sköts ned med en luftvärnsraket som avfyrats från rebellkontrollerat område.
 

”Ryssland ger vapen och träning”

1.24 Publicerad i dag 09:39
USA:s president Barack Obama säger att han har bevis på att det malaysiska planet sköts ned av pro-ryska separatister i Ukraina. Och att rebellerna tränas och får tunga vapen av Ryssland.

                                                       _________________________


Så här ser han ut - gangsterledaren i Ukraina.
De proryska rebellerna har kommit överens med de ukrainska myndigheterna om att upprätta en 20 kilometer stor säkerhetszon runt nedslagsplatsen, uppgav den ukrainska säkerhetstjänstens chef Valentyn Nalyvaytjenko i ett tv-sänt tal på lördagen.
– Så att Ukraina kan genomföra det mest viktiga – att identifiera kropparna och överlämna dem till anhöriga, säger han i ett tv-sänt tal enligt AFP.
Hittills har 186 kroppar hittats på ett 18 gånger 25 kvadratkilometer stort område, uppger Ukrainas säkerhetsråd enligt Reuters.
Men den ukrainska regeringen är inte nöjd med hur rebellerna hanterar nedslagsplatsen och anklagar dem för att förstöra bevis.
Ukrainas regering framför officiellt att terroristerna, med hjälp av Ryssland, försöker förstöra bevis på internationella brott. Enligt regeringens information har terroristerna tagit 38 kroppar till bårhuset i Donetsk”, uppgav regeringen i ett pressmeddelande på lördagen enligt Reuters.
Regeringen anklagade specialister med stark rysk accent för att hota med att utföra egna obduktioner av kropparna.
Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, hade upp till 20 internationella obseravtörer på plats vid nedslagsplatsen på fredagen. Men medlemmarna hävdade att de inte fick ordentligt tillträde till området och sade att de stoppades av lokala illegala grupper, uppger BBC.
Gruppen menar att bemötandet från vad som antogs vara prorysk milis var fientligt.
– Det verkade inte vara någon som hade kontroll, säger Michael Bociurkiw, talesman för OSSE:s team till CNN.
Observatörerna stannade bara cirka 75 minuter på platsen och hann endast undersöka ett 200 meter brett område innan de tvingades ge sig av.

Lite data om gangsterledaren = självutnämnde premiärministern i Donetsk, Alexander Borodai. Rysk medborgarskap, hemmahörande i Moskva. Filosofi examen från Moskvauniversitetet, år 2002, 35 år gammal, biträdande chef för ryska FSB, efterträdaren till KGB, med generalmajors rang, vilket han avfärdar som en myt. Eftersom KGB är en hemlig organisation kan han ju påstå vad han vill, utan kontrollmöjligheter, men myter brukar ha någon grund. Har jobbat som politisk strateg för Krims självutnämnde premiärminister Sergej Aksyonov, vilken sedan 5. mars 2014 är efterlyst av Ukrainas säkerhetstjänst för våldsamt övertagande av statsmakten på Krim. Senare har Borodin flyttat över med sina färdigheter till Donetskområdet.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar