måndag 20 april 2015

husbondens röst


   Det är skrämmande att läsa hur husbondens röst talar ur Dalslands enda representants, i Sveriges riksdag, mun. Det värsta är nog att förräderiet i riksdagen är lika stort när det gäller hela landsorten och i synnerhet glesbygden. När det gäller Dalsland så vill jag påstå att det är skamligt att vår enda representant i dom, för riket, beslutande organen anser att ett landskap, som redan har dom högsta skatterna, bland dom lägsta, om inte dom lägsta, lönerna, (för dom som fortfarande har ett jobb), dom längsta pendelavstånden till jobbet, utan möjlighet att välja offentliga färdmedel, skall solidariskt betala ytterligare 1000 till 2000 kr om året i skatt, för att storstäderna förorenar för mycket. Att slå blå dunster i ögonen på sina väljare, genom att påstå att bensinpriset är lågt, genom att åberopa en mycket kort parentes av billigare bensin, är lite fräckt. När bensinpriset som nu är över 14 kr. är den i paritet med bensinpriset för några år sedan. Råoljepriset har gått upp igen p.g.a. diverse inbördeskrig, samt att även dollarn har blivit minst 25% dyrare mot svenska kronan. (Oljepriset räknas i dollar).
   När det gäller ROT-avdraget så måste vem som helst förstå hur det drabbar dom, vid det här laget, tusentals människor, som har fått en möjlighet att bilda ett litet företag, ha ett jobb och ha möjlighet att slippa gå arbetslös, men det tycker husbonden är lappri, för dom pengarna behöver han för att bygga ut storstäderna.   
   Samma förräderi står faktiskt även våra regionpolitiker för. Samtidigt som vi får höjd regionskatt, glesas den redan glesa kollektivtrafiken ut.  Landstinget frånsäger sig ansvaret för Dalslands närsjukvård, i form av Dalslands sjukhus, vilken läggs ut på privata aktörer, för att senare kunna två sina händer, om dom privata aktörerna anser att den blir olönsam. Vilket mycket väl kan hända om landstinget inte samarbetar, utan behandlat dom som en konkurrent. Men dalslänningar betalar solidariskt mera regionskatt, för att Göteborg har tillväxtproblem och därför behöver utöka kollektivtrafiken samt ett nytt sjukhus i Angered. 
   Problemet är, som jag ser det, att dom s.k. folkvalda inte är folkvalda, utan att dom är valda av respektive partiledningarna. Följaktligen är dom "folkvalda" mera solidariska till sin respektive partiledning än sina väljare.
   Om glesbygden inte skall utplånas till förmån för storstäderna så måste det hända något annat än, att man var fjärde år röstar, varpå någon åker till Stockholm och tar plats i riksdagen, respektive i regionstyrelsen (var nu den sitter) och agerar "husbondens röst".

Detta är ett utkast till en insändare i Dalslänningen, som är inspirerad av artikeln här nedan.

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar