torsdag 8 oktober 2015

smygdiktatorn - snart envåldshärskare han också


   I dagarna som passerat har Putin lyckats att dra Obama och den västliga världen vid näsan - ordentligt. Genom att i FN smila och utlova samarbete och hjälp till att bekämpa terroristerna - ISis, fick han grönt ljus för att använda ryskt flyg I Syrien. Problemet är bara att enligt Putins vokabulär är alla terrorister som kämpar mot Syriens diktator och envåldshärskare, Bashar al-Assad, vilken har ärvt sin diktatoriska makt av sin far Hafes al-Assad, som på sin tid upprättade diktaturen med Sovjets hjälp. Så att Putin har ännu en gång lyckats att bedra demokratin. 
   - Hur vet man att Putin ljuger? - Joo, han öppnar munnen!
   - Och han ljuger öppet ohämmat och med ett hånskratt åt omvärlden, som när han sa om dom omärkta (utan varje igenkänningstecken) soldaterna på Krim. Han sa hånfullt att det absolut inte var ryska armén. - Men dom kanske var från en annan planet?
   Igår så la ryska massmedia ut skrytbilder, hur ryska flottan i Kaspiska havet sköt iväg 26 missiler mot Syriens rebeller. Raketerna sköts från Kaspiska havet, över hela Iran, för att landa i Syrien. Vilket betyder att Iran samarbetar med Putin för att rädda envåldshärskaren i Syrien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar