tisdag 1 oktober 2013

jahaa, Nu är det dags igen...

   
   jahaa, - så nu är det dags igen. Hälften av stockholmarna vill ha en bilfri innerstad, modell Obama avstängningar. Det förstår jag fullständigt! När man bor i innerstan, har man ju inte någon användning av bil, annat än att åka på utflykt, på ledig tid. Att man vid utflykten utsätter naturen, utanför tullarna, för föroreningar och förslitningar och är en fara för dom naturliga invånarna i naturen, intresserar ju inte stadsbon, för det är ju bara hans legitima behov, till att söka avkoppling från, vad som i samma undersökning också påpekas, nämligen att sex av tio stockholmare störs av trängseln i stan!
   Till och med, det cyklande trafikbogarrådet, påpekar att bilfritt är orealistiskt - "för att leveransfordon måste kunna leverera varorna till kvartersbutikerna och färdtjänst måste finnas", vilket naturligtvis samtidigt garanterar att det finns taxi i innerstan, när man ska hem från Stureplan, eller motsvarande nöjen. Eftersom, som jag redan förut har påpekat, innerstaden inte producerar någonting, till och med vattnet pumpas från grannkommuner, så är innerstaden en parasit, som lever på förorternas produktion, vilka sedan som på medeltiden, betalar tull, för att föra in sina produkter till innerstadens kvartersbutiker, kvartersbagerier, mysiga små kvarterskrogar och annat inom gångavstånd, så att innerstadsbon inte behöver färdas för långt, för att få sina dagliga behov och nöjen tillfredställda.
   För att återgå till taxiverksamheten, så är det nog som så att, om biltillverkarna skulle tillverka bilar enbart till taxiverksamhet, så blev det nog inte någon massproduktion av bilar, vilket skulle resultera i oerhört mycket dyrare taxibilar i tillverkning (kanske 50 - 100 gånger) och taxiresan skulle bli tjugo till femtio gånger dyrare, (även färdtjänsten) för att inte tala om alla transporterna av alla varor, vilka nu finns i en sådan överflöd, att köpa inom tullarna! 
   Så jag ser en blomstrande framtid för parasiten, - storstaden, på bekostnad av det övriga landet ! Jag vill också påpeka att dom sex av tio stockholmare som störs av trängseln i stan, är välkomna i spenaten utanför tullarna, d.v.s. ut på landet i det  övriga Sverige, där det finns gott om plats och ingen trängsel, det är ju i alla fall det övriga Sverige, som försörjer er, så att ni inte svälter ihjäl i eran nära till allt, inom gångavstånd, bilar är bara ett störande inslag, bekvämlighet !                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar