söndag 8 juni 2014

Jag har mina funderingar, eller som man säger, jag filosoferar...


Jag har mina funderingar, eller som man säger, jag filosoferar.
   Sverige firar sin nationaldag, som numera heter Nationaldagen. Vad var det för fel att den dagen hade ett eget namn, Svenska flaggans dag..? Varför måste man utsläta den till något politiskt korrekt?, neutralt, urblekt uttryck, ett intetsägande uttryck, som är inlånat efter en internationell förebild. Svenska flaggans dag är en enbart svensk dag, något som sker bara i Sverige. Det är något nationellt, inte inlånat, för att härma andra. Det är ju dock inför den svenska flaggan som alla samlas! Allt annat i den svenska historien, verkar ju så diffust.
   Idag så är det fest i det svenska kungahuset där dom döper ännu en prinsessa. Kungahuset är en symbol för tradition, - något bestående, något som symboliserar stabilitet. Men, svenskarna har svårt att uppskatta detta
emedan stabiliteten uppfattas som något absolut normalt och nästan naturlag. Sverige har t.o.m. lagt ner sitt militära försvar, för att dom tror att den svenska tryggheten kan ingenting angripa och rubba. Ack va´ fel dom har! 
   Även symbolen kungahuset vill alldeles för många svenskar utradera. dom är fortfarande berusade av uttrycken klasskamp och demokrati. I klasskampens namn vill dom utsläta den främmande klassen som är kungahuset. Kungahuset som till hälften består av borgarbarn som är uppväxt i Brasilien, (förvisso borgarklassen är ju också förhatlig) tjänstemannabarn från svenska glesbyggden - Ockelbo, samt en selfmade miljonär från USA - Vilket inavel! - Alla dessa kungabarn uppfostras att i varje ögonblick, under sitt liv representera Sverige. 
  Allt detta ska ersättas av en politiker. Ämbetet ska bli en reträttplats för en politiker. En politiker som är en maktmänniska som är specialist på att med intriger och kompromisser genomdriva sina idéer, men arbetar och siktar bara kortsiktigt, fram till nästa val. Vad är bäst som symbol för Sverige, ett kungahus som jobbar för nästa generation, eller en intrigant politiker??                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar