fredag 14 augusti 2015

är det inte dags för lagom?

   
   Nu har petitessdebattörerna ställt till med diplomatiska
petitessförvecklingar. Debattören denna gång heter Paula Dahlberg, som i någon TV-debatt har lyckats att beklaga sig för att s.k. hudfärgade plåster är rasistiska, på grund av att dom är anpassade till den vita rasens hudfärg. Varpå den svenska plåstertillverkaren, Cederroth, omedelbart anlade en urskuldande ton och sa att fast att dom redan tillverkade bl.a. mönstrade barnplåster, vita och även genomskinliga plåster, visst skall dom omedelbart undersöka möjligheterna att även tillverka plåster i olika nyanser av hudfärgat. Men HERRE GUD, - än så länge så, var jag än skådar så är svenskarna fortfarande "vita", i synnerhet efter den här sommaren, så ser dom nästan ännu blekare ut! - Man kanske borde inleda en debatt om ett ännu blekare plåster? 
   Den nyligen tillträdde danske utrikesministern Kristian
Jensen bloggar också. När han såg om vilka stora plåsterproblem debatten i Sverige handlar om, skrev han på sin blogg att han än en gång var glad att han inte bodde i Sverige. Svenska UD har noterat, men  föranleder inte någon kommentar. Den verkligt upprörda i sammanhanget verkar vara:
    Drude Dahlerup, född 3 februari 1945, är en dansk-svensk professor i statsvetenskap och genusvetenskap vid Stockholms universitet samt politiker.

   - antagligen igångtriggad av att hon blev tillfrågad av media. Hon anser att - Det är ovärdigt att en utrikesminister uttalar sig så här om ett grannland. - jo, jo!
   Vilket apokalyptiskt drama, en radikal bloggare, en utrikesminister, en politisk professor och ett - plåster! 
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar