måndag 20 februari 2017

Den där Mr. Plump..!

 
   Den där Mr.Plump.! - Att inneha, vad dom flesta kallar - världens mäktigaste ämbete - men föra sig som en torgkärring, medan omvärlden bara raljerar och gör sig lustiga över det, bekymrar faktiskt mig "a little bit". Att när han i sitt senaste tal räknar upp alla terrordåd som under senaste året inträffat i världen, mest i Europa, samtidigt utbrista "Se bara vad som hände igår kväll i Sweden -  Sweden, Sweden av alla ställen"  får allmänheten intryck att det även i Sweden har det inträffat ett terrordåd, eller liknande. 
   Lilla Swedens Margot Wallström blir så upprörd att hon beordrar sitt departement - UD - att från USA begära en officiell förklaring vad Mr. Plump vet som inte lilla Sweden vet. - OK, hittills har även jag varit lite raljerande, men problemet är egentligen mycket mer allvarligt.
   Problemet är att han är som en torgkärring som talar och uppför sig totalt vårdslöst med eventuella fakta och skvaller i offentliga sammanhang. Han tycks inte inse att han idag har ett ansvar inför stort sett hela världen med nästan allt som han släpper ur sig. Det påstås att han inte kan avlossa något av USA-s militära vapen ensam, men han har bara sista ordet, när det ska göras. Det är omvärldens troligen enda garanti att inte någon impulshandling ska inträffa från Vita Huset. Själva presidentämbetet verkar vara opålitligt - och det är allvarligt!
   
    
         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar