tisdag 21 februari 2017

Mera Plump.


  I det stora efterskvalpet, i synnerhet i ankdammen Svedala, efter Mr. Plumps, som det visar sig vara, oprecisa, ofattbart slarviga offentliga uttalande, om vad som har hänt i Sweden, börjar det skönjas detaljer i grumligheten. Han saknar tydligen förmåga att inse att han måste uttrycka sig exakt. Han använder sig av halvsanningar, eller riktigare sagt, åberopar slarvigt gjorda, ibland t.o.m. tendentiösa referat. Referat som är ämnade som underhållning i en talkshow - inte nyhetsreferat.
   Referatet i Fox-kanalen, som han skyller numera på, är ju egentligen en halvsanning. Fox- kanalen åberopar t.ex. Peter Springares "veckorapport" om dom utländska namnen i hans jobb att utreda grova brott. Fox hade lagt in Springares namnlista i ett helt annat sammanhang. Om jag kommer ihåg rätt så la han in namnen i samband med att han pekade ut Malmö som staden som har tappat greppet med bl.a. 42% utlänningar, varpå Malmö omedelbart svarade att det är lögn, det är bara 32%! - Jag tycker nog kanske att även 32% är ganska mycket.
    I Fox-programmet påstår reportern att Sverige tog emot extremt många flyktingar, 2016 - etthundrasextiotusen, varpå det blev kaos i mottagningen - vilket skulle kunna vara väldigt sant, men det officiella Sverige skrek: "Det är inte sant, det är en lögn, 2016 tog vi emot bara 32000 invandrare!" Om reportern inte hade slarvat med årtalet så hade han haft rätt. Det var under dom sista månaderna 2015 som merparten av dom hundrasextiotusen flyktingarna kom, så nog blev det kaos med mottagningen!    
   Även svenska media skarvar ibland, som att Plump ljög 1987 om att hans farfar kom från Karlstad. Plump var bara precis lika oprecis då som han var häromkvällen. - "Karlstad eller Kallstadt det är nog bara olika felstavningar! Vem orkar hålla reda på alla dessa små orter på en annan kontinent, i ett land som har mindre invånare än en storstad här hemma. Karlstad in Sweden - det låter väl ganska riktigt - OK då säger jag väl det - yes!" 
   OJ då, kallas inte det här, som jag skrev, numera för "alternativa fakta"!?? - Nå ja, men kul var det!
    Jag vill ju bara påvisa att ett slarvigt uttalande och påstående missförstås väldigt lätt och gärna. Världens mäktigaste man missbrukar gärna objektiviteten för att han är bara intresserad av att göra billiga poäng till sitt ego.      
   Samtidigt som ankdammen Sverige befinner sig plötsligt, av en händelse, i skottlinjen för den farlige mannen och hans anhang. Vad gör då den självutnämnt humanitära stormakten Sverige? Jo, för att inte behöva krympa och kunna fortsätta förnekelsen, skriker dom "det är lögn, det är lögn" och börjar att peka på allt som egentligen är bisaker som slarviga siffror, i stället för att behöva bekymra sig för, eller erkänna huvudproblemet.            
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar