fredag 8 september 2017

inget nytt under den svenska solen

      


   Igår fick jag en ovälkommen och oönskad anledning att leta fram denna gamla skrift. Det är tydligt att ingenting har ändrats i attityden hos den osunda miljön i svensk journalistik. I det fria ordets namn får de smäda och smutskasta kungahuset hur som helst! - Nämligen att när den nyfödda prinsens namn tillkännagavs, omedelbart höjdes högljudda pressröster om att prinsen har fått namn efter sin mormors far, vilken eventuellt hade på sin tid samarbetat med nazisterna.  

   Drottning Silvia fick då, för sju år sedan, klä skott för sin fars eventuella förseelser före och under kriget, men att den nyfödde prins Gabriel ska smädas för sin mormorsfars eventuella försyndelser, blott och enbart för att hans mormor har tyskt ursprung och har blivit en god symbol i Sverige. Det är bara sensationssökeri, smutskastning och enbart snaskigt. 

fredag 3 december 2010


Länge leve dom rättvisesökande, oförvägna journalisterna

¤ I Sverige, landet som anser att livstidsdom är inhumant, med journalister som påstår sig vara radikala samt påstår att ingen brottsling är obotlig och att alla mördare skall ha en ny chans, har vi fallet Walther Sommerlath, där dom tillämpar tesen att fädernas eventuella synder belastar släktleden därefter.
¤ Däremot är det ingen som har, under 19 år sedan Sovjets fall, gjort det minsta för att avslöja och utpeka individer som är ansvariga för missgärningarna under 70+ åren i kommunismens namn. Nu syftar jag inte på ättlingar till dessa individer, utan att det det fortfarande finns, ännu fullt levande f.d. Sovjetpampar, som har berikat sig på Sovjet-rikedomar, är numera miljardärer, kanske ännu mäktigare och mera aktade = att se upp för, - än när dom var ansvariga för terrorn under kommunismen.
¤ Det har nog att göra med att, för dom svenska journalisterna, i det sammanhanget, inte finns att hämta nå´n patetiskt snaskig historia som man kan förtala monarkin med.

¤ Då återstår det bara en fråga, nämligen: hur djupt är dom rättvisesökande "grävande" journalisterna beredda att sänka sig i tendensiös fakta förvrängning för att uppnå en snaskig sensation? - Blir botten aldrig nådd?
¤ PS. Efter att ha sett andra delen av programmet (Kalla fakta), där programmakarna använder sig för andra gången av exakt samma bildsekvens med drottningen och exakt samma uttalanden från judiska centrets representant uppblandat med lite andra, utan sammanhang, svartvita bilder från Hitlertiden och kriget, tycker jag att det säger mer om programmakarnas karaktär än den dom försöker förtala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar