onsdag 13 september 2017

Jag liksom lovade att återvända till Biskopsgården...




   Jag liksom lovade att återvända till Biskopsgården och Uppdrag gransknings fortsatta program om förhållandena där. - Jaha, då är jag där nu. - Väldigt tveksamt. - Ganska meningslöst att oja sig över ohjälpliga tillkortakommanden av de ansvariga för områdesskolornas varande och resultat.

    När statistiken visar att en av skolorna där står för 26% elever som har fortsatt i livet som bl.a. grovt gängkriminella  en annan har levererat 24% före detta elever till branschen och en tredje tror jag bidrog med 16%. Biskopsgårdens skolor levererade var tredje elev utan kompetens att söka till gymnasieskola.  

   Som jämförelse visades det upp i statistiken skolor från medelklassområden som från Torslanda vilken hade en statistik på att 3 till 5% hamnar i kriminalregistret. 
   Jag måste även tillägga att statistiken är gjord på manliga elever som har gått ut skolorna mellan 2011 och 2015.
   Som svar på denna extrema statistik svarar först Päivi Malmsten områdeschef för västra Hisingen."Ja, vi har elever från världens alla hörn, ibland kanske trettio, fyrtio språk, engagerad personal som gör skillnad för varje elev, varje dag, efter sin bästa förmåga - men vi har även problem, vi har inte klarat måluppfyllelsen och vi har inte betygsresultaten som vi hade önskat - och det jobbar vi på. Enligt dom senaste undersökningarna så trivs våra elever i våra skolor och vill vara där och det är ju en god början."
   Byråkratsvammel. - Betyder nog egentligen - jag har inte något väsentligt att säga, men det rullar på!  
   Peter Johansson utbildningschef västra Hisingen. säger: "Göteborg är ju en segregerad stad! Biskopsgården är en segregerad stadsdel. Det finns en stort antal familjer som saknar inkomst - lever på ett så kallat samhällsstöd - är ett så kallat särskilt utsatt område." Han tillade att: "Vi har under senaste tiden tagit emot många nyanlända, nya svenskar som har kommit.." Han alltså bara resignerat konstaterar fakta - punkt och slut. 
   Vilka är det som har tillåtit att Göteborg är en segregerad stad? Kan det vara Gud och ödet? Eller är det invandrarna, vilka inte höjer nivån på stadsdelen och satsar på utbildningen? För naturligtvis kan det inte vara politiska beslut, eller snarare brist på beslut, obeslut, obeslutsamma politiker, alltså velighet som har grundlagt eländet!
  

   Och eländet fortsätter! När lärarna säger upp sig bl.a. för att dom hotas och är rädda för sina elever, eller i protest att resurser skärs ner, så ersätts dom med obehöriga lärare. I samband med invandringsruschen blir klasserna överfulla, men resurserna minskar för att området måste spara!  - Är detta demokratins och politikernas oförmåga, eller är det byråkraternas medelmåttiga göranden, eller är det bara den idealiserande människans oförmåga att greppa verkligheten som vi ser? 
   Nej, jag tror att det är det komplexa samhällets ständiga ursäkt, "det är inte mitt ansvarsområde" vi ser resultatet av! Att alla tvår sina händer istället för att göra något, bevisar bara att vårt samhälle har gått till överdrift, där varje småsak utreds in i minsta bokstav, medan grövre brott och förseelser bestraffas alldeles för milt, om dom nu bestraffas, för i vårt så kallade rättssamhälle, åklagaren alldeles för ofta, kan inte bevisa någons brottslighet. Försvararen kan däremot nästan alltid finna någon punkt som man kan ifrågasätta och då blir naturligtvis t.o.m. mördare frikända och får då dessutom miljonskadestånd!
Bildresultat för jonis adan   Jonis Adan idag 22 år,en av de åtta som dömdes för morden på Vårväderstorget i Biskopsgården. Han sitter på Kumla i en isoleringscell. Han var den ende av dom dömda som lät sig intervjuas. Han är född i Sverige av Somaliska föräldrar. Uppväxt och bor i Biskopsgården, talar svenska med brytning och naturligtvis påstår sig vara oskyldig. Att han sitter i isoleringscell beror på att kriminalvården säger att det finns ett eventuellt hot mot honom. Han säger att han vet vilka som sköt, men det ingår inte i hans tankevärld att "gola". 
    Han tycker inte att han är något större kriminell. När han sålde ecstasy, hann han bara sälja ett par tre veckor innan han åkte fast, lite fortkörningar, annars tyckte han att han var "ren".
   Att han, när han var 18 år, blev stoppad och polisen fann en skarpladdad pistol i byxlinningen var bara otur, för han skulle bara leverera pistolen från A till B. Vad antingen A eller B gjorde med pistolen var inte på något vis hans problem. Var och en måste ansvara för sitt agerande - tyckte han! Med andra ord tyckte han att han inte var kriminell alls - bara lite pojkbus!?
   Nåja, min slutkläm låter som så; - Handfallna ansvariga och en säregen utanförtänkande av ungdomarna! Resultatet förklarar förhållandet och därmed fostrar nästa generation. - Och ingenting görs!          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar