måndag 17 december 2018

greta thunberg en gång till


    Jag brukar väldigt gärna avfärda diverse konspirationsteorier, d.v.s. jag tror inte att allt i världen är konspirationer, men Greta Ernman Thunberg luktar verkligen konspirativ lansering. En vokabulärt begåvad femtonåring har, utan några speciella meriter, lanserats av miljörörelsen och sina kändisföräldrar, vilket har lyckats över förväntan. Men när Dick Harrison i SvD jämför henne med Jeanne D'Arc så börjar måttet bli rågat!
- Han skrev: "Det går en röd tråd från historiska aktivister som Hildegard från Bingen och Jeanne D’Arc till Greta Thunberg och Nadia Murad som precis tilldelades Nobels fredspris. Även barn och ungdomar kan spela framträdande roller i den egna samtiden." Han skrev vidare: "Greta Thunberg är inte ensam om att vara ung och stå på barrikaderna, i Sverige har vi även bland annat Fatemeh Khavari, som kämpar mot utvisningarna av ensamkommande till Afghanistan och även Nobelpriset har på senare år uppmärksammat två unga frihetskämpars insats. 2014 tilldelades pakistanska Malala Yousafzai Nobels fredspris för sin kamp för att flickor skall få gå i skolan. I år fick hon sällskap av något äldre yazidiern Nadia Murad som tilldelades detsamma för sitt arbete mot sexualiserat våld i krig och konflikter." 
   Han förolämpar Nobelpriset, Nobelpristagare och historiska personer genom att jämföra dom med en av Vänsterpartiet lanserad, nästan lite suspekt, demonstrationsledare och av media och reklammakare lanserad kändisbarn där genomslagskraften har varit långt över förväntan. De båda senaste är utsedda och lanserade i en politisk kamp som gäller svensk inrikes politik, medan Nobelpriset delades ut för en kamp om olika folks överlevnad!  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar