lördag 22 december 2018

Greta Ernman Thunberg..


   Jag häpnar! - Greta Ernman Thunberg har utnämnts som en av arton mest inflytelserika ungdomar 2018 av Time magazine. 
   En femtonåring som av föräldrarna tillåts skolka för att istället sitta utanför Riksdagshuset och demonstrera! Jag är väldigt övertygad att hon inte bara tillåts utan backas upp av föräldrarna genom diverse, för dom tillgängliga, media utspel och reklammakare. Alternativet är ju att pressen saknar något av värde att skriva och bekymra sig om.     
   Lanseringen av henne är tydligen enorm! På tre månader från en unge i grundskolan till en världskändis! - Hennes budskap innehåller bl.a. påståenden som att det är onödigt och värdelöst att plugga för naturen är redan förstörd! 
   - Allt som hon har att säga har redan sagts och kommer att sägas vidare av vuxna med kunskapsbakgrund. - Hennes tal består av inlärda fraser och åsikter som hon har snappat upp i skolan och hemma, från uttalanden som diverse vuxna färdigstuderade och i och med det kunniga personer tycker.
   Även dessa vuxna har inte alltid rätt, men dom har en livserfarenhet att ösa ur så att det kan bli en meningsfull diskussion. - Alltså, även om hon är en intelligent tonåring så är hon enbart en medialanserad reklamprodukt!
   PS. Här och där i media påpekas det att Gretas demonstration utanför Riksdagen som av en händelse på några dagar när sammanfaller med mammans lansering av sin nya bok om miljön.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar