onsdag 11 mars 2015

någon har kompromissat sig in i ett hörn


   Sverige lider av en historiskt svag statsminister. Jag tyckte en gång i tiden, att Löfven gav ett intryck av en klok och balanserad ledare för sossarna, men ledaren försvann i dimmorna av kompromisser.
   Vår regering tycks ha fel "man" på fel plats. En utrikesminister som talar om var skåpet ska stå, så att det ryker svavel om det. En statsminister som kompromissar om allting och kompromissar sig in i ett hörn och i och med det, blir en kompromiss i stället för en som leder en regering.
   Lille Fridolin med stöd av c:a 5% av svenska folket, flinar brett när han talar om för TV-tittarna, att nu är Sverige en förebild för dom enda sanna värdena i världen, sedan enligt Expressen källor, miljöpartiet har hotat att lämna regeringen (vilken kompromiss), om inte Sverige säger upp Saudi samarbetet.
...det kan man ju fråga sig...
   Alla med insikt i internationellt umgänge, är eniga att Sverige har förlorat i anseende internationellt. Den ende som flinar och säger emot är Fridolin. Margot Wallströms raka, bestämda åsikter passade bra i EU, när hon var en kommissionär där. På det diplomatiska planet, på UD, i det diplomatiska arbetet och bland diplomater, är hon som en elefant i en porslinsaffär.
   Miljöpartiet som inte ens har lärt sig, hur man uppträder i regeringen inom ankdammen Sverige, anser sig plötsligt, mot all sakkunskap som bl.a. erfarna diplomater, utrikespolitiska institutet och Sveriges ledande företagare, att kunna styra  hur Sverige skall uppträda i internationella sammanhang, med eventuellt resultat att svenska företag och svenska arbetare förlorar marknader och inkomster, och definitivt att Sverige förlorar i trovärdighet hos alla sina sammarbetspartners i hela världen.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar