fredag 6 mars 2015

Rysslands förbannelse!


gangstern bakom den smarte skurken.
Jag såg en dokumentär som fick mig att inse att Ryssland och Putin är ett värre problem än jag någonsin har insett. Min kunskap och fantasi har helt enkelt inte räckt till. Putin dyker upp i St:Petersburg 1990 anställd som borgmästarens hjälpreda, med titeln vice borgmästare, handplockad av borgmästaren, Anatolij Subtjak, för att sköta alla borgmästarens skumma affärer. St:Petersburg är vid den tiden känt som gangsterstaden. Bland annat försvinner 124 miljoner dollar utan minsta spår, ämnade för livsmedelshjälp till staden. Putin organiserar den affären. Det fanns en kriminalakt Nr. 144128, om Putins bravader i St:Petersburg, där det fastslås att Putin är skyldig till maktmissbruk, missbruk av offentlig ställning, samröre med organiserad brottslighet och vetskap om penningtvätt, samt olika typer av ekonomiska brott. Denna akt försvinner när Putin blir president, med motiveringen att man kan inte åtala en president. 

skulle du köpa en begagnad bil av honom?
   Dokumentären påstår att båda Tjetjenienkrigen framprovocerades av Ryssland. Så småningom i tiden innan andra kriget, d.v.s. 1999, kommer hyreshussprängningarna, med hundratals människooffer, i Moskva och omkring liggande städer, vilka inte alls genomfördes av Tjetjener, utan att det finns starka bevis att det var ett jobb utfört av KGB-s efterföljare i det postsovjetiska Ryssland, FSB. Ett av husen exploderade nämligen inte, på grund av att bomben hittades och desarmerades i tid. Materialet i bomberna kunde inte härledas till Tjetjenien, utan snarare till FSB. Året innan Putin blir Jeltsins premiärminister, blir han chef för FSB. Anledningen till sprängningarna lär ha varit, att genom att beskylla Tjetjener som terrorister och hussprängare, kunna starta ett krig mot Tjetjenien och precis som 1995, under det första kriget, kunna uppskjuta presidentvalen, med motiveringen att landet är i krig. Jeltsins nye premiärminister dyker upp som gubben ur lådan, uppträder överallt och i alla media och utlovar total och absolut hämnd för terrordåden mot hyreshusen. Varpå han som över en natt blir känd och även väldigt populär. Innan dess var han en okänd byråkrat. 
   Jag har hela tiden trott att maktbegäret och positionen har korrumperat lillefar Putin, så som alla diktatorer berusas av makten och urartar, men sanningen är att Putin tar gangstermetoderna och sina hantlangare med sig från St:Petersburg in i Kreml, för han är en gangster från början. Putin handplockades till Moskva av Jeltsin just för att han är upplärd att med gangstermetoder kunna skydda Jeltsins skumma affärer, vilket han även gör.    
   Europas största och en av världens mäktigaste stater, med oerhörd massa kärnvapen, styrs numera av en gangster med gangster- och maffiametoder. Eller som en i dokumentären kallade systemet för kleptokrati. Avrättningar av besvärliga individer på öppen gata, hör tydligen numera till dagordningen. Är det någon som inser vad det betyder?? Eller står hela världen med huvudet i sanden och låtsas att det bara är skönt med lite korsdrag runt baken?
   Det ryska folket har inte en chans i helvete, när 35% av Rysslands rikedomar är i händerna på 110 individer, eller som dom kallas i Ryssland, oligarker. Enbart Putins förmögenhet beräknas till 40 miljarder dollar. Enligt Credit Suisse är ryssens medianförmögenhet 871 dollar, att jämföras med över 1000 dollar för en indier.   
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar