torsdag 26 januari 2017

den fåfänge


   Mannen som innehar världens mäktigaste ämbete sitter för närvarande undertecknar president dekret, men framför allt grubblar på hur han ska kunna bevisa att det var tidernas största folkmassa som bevittnade hans installation.
   Att utlösa storkrig mot media i på grund av att pressen påstår att Barack Obama hade fler åskådare, vilket berodde på flera orsaker bl.a. vackert väder när Obama installerades, vittnar inte bara om Mr Trumps oerhörda - nästan barnsliga - fåfänga utan, ännu en gång, måste man ifrågasätta hans omdöme om vad som är väsentligt att göra i hans ställning. 
   Han kan inte heller acceptera det faktum att Hillary Clinton i valet fick nästan tre miljoner fler personröster än den fåfänge. I anledning därav så har han tänkt sig att han ska använda sig av statliga medel för att låta FBI bevisa det av honom påstådda oerhörda valfusket som har föregått valet. - Han påstår att fusket var i nivå med en totalitär t.ex. Putinsk eller en afrikansk bananrepublik. Enligt honom så fick Hillary flera miljoner röster från avlidna samt i synnerhet mexikaner ej bosatta i USA.
   Amerika idag leds av en miljardär som skryter med att han inte har betalt någon skatt på arton år, vars företag har gjort flera konkurser medan han själv fortfarande är miljardär, - det är inte demokrati - det är snarare penningkrati - vilket Trump även understryker genom att välja bankirer och miljardärer, utan politisk erfarenhet, till ministrar och andra högre ämbeten i USA-s ledning.
   Just nu är det en relativ stiltje, men världen kan förvänta sig en ganska stormig färd de närmaste åren, beroende på vilka personliga petitesser den fåfänge kommer att reta sig på!

PS.  Jag hinner ju inte skriva färdigt senaste nidskriften innan nyheterna meddelar nya sensationer. 
   Senaste är nämligen att Mexikos president har ställt in sitt statsbesök i USA. Varpå den fåfänge deklarerar ännu en alternativ sanning - nämligen att - "Vi har kommit överens om att inte träffas för tillfället".
   Ännu en nyhet, eller presidentdekret, nämligen att en lista på brott gjorda av utlandsfödda skall publiceras veckovis. I vanlig ordning så är det ingen som vet vad det innebär. Om det gäller enbart illegala invandrare eller alla som som är födda utanför USA. - Eller va fan det nu gäller över huvud taget! 
   Här kommer nästa nyhet;  USA:s president Donald Trump är övertygad om att kontroversiella förhörsmetoder såsom skendränkning - som normalt klassas som tortyr - fungerar.
   Han börjar nog att bli en riktig Plump för den demokratiska och självständigt tänkande världen.

PPS. söndag 29 januari 2017   Utdrag ur Carl Bildts dagboksblogg; 
  
   Att det i Vita Huset nu finns ett ideologiskt centrum närmast fientligt inställt till vad vi européer försöker att göra vad gäller samarbete regionalt och globalt är inte någonting som man kan bortse från.
   Presidenten själv har en grundmurat negativ inställning till fri handel, prisar Storbritannien för dess beslut att lämna EU och hyllar en nationalism som med nödvändighet riktar sig mot andra nationer.
   Att en utrikes- och försvarsminister i betydande utsträckning i det dagliga arbetet med stor sannolikhet kommer att moderera detta är självfallet utmärkt, men i avgörande frågor ligger makten alltid i Vita Huset.
   Det är så det amerikanska systemet ser ut.
   Frågan är vilken inverkan denna situation kommer att ha på utvecklingen i Europa. Efter en i grunden i Europa populär amerikansk president kommer vi nu att ha en som är i grunden impopulär.
    Och i går var det så viktiga telefonsamtal från Vita Huset med presidenterna Hollande och Putin liksom med förbundskansler Merkel.
   De bilder som publicerades visade med all önskvärd tydlighet hur dessa samtal prioriterades. Vid samtalet med Putin var alla samlade i Ovala rummet, och notabelt var också närvaron av chefsideologen Banner.
   Att denna nu också genom officiellt beslut gjorts till ledamot av National Security Council, medan den högste underrättelsechefen berövats denna plats, visar också vartåt det lutar vad gäller inflytande och makt.
   Det som väl med stor tydlighet kan sägas är att den första veckan inte skingrat den oro som finns över vart Trump-administrationen är på väg.
   
   Suck.. enda trösten är att amerikanska domstolar börjar att ifrågasätta presidentbeslutens legalitet.
           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar