lördag 8 september 2018

SVT-bryter grovt...


   Mitt under partiledardebatten, nästan mitt i en mening utbrister programledaren: "Jag måste bara påpeka att SVT står inte bakom Jimmie Åkessons uttalande!" - Vilken praktvurpa av den såå objektiva, opartiska Public service! När SVT sänder en partiledardebatt, det minsta man kan begära av en så om sin opartiskhet skrytande företag. tvångsmässigt betalt av varenda svensk, att som programledare ska SVT vara enbart tyst och neutral. - Inte bryta in och påverka debatten med egna åsikter - för Faan!  Vilket magplask av SVT. 
   Jag såg i morse att SVT-s Eva Landahl, som är programchef för SVT Nyheter och ansvarig utgivare, påstod att det var hon själv som gav ordern! Aftonbladet påstår att avståndstagandet skedde i eftersnacket. Nu har jag kollat vad som finns på videosnuttar. Kameran är på eftersnacks-bordet. Den kvinnliga samtalsledaren säger: "Vi ska börja med att meddela att Jimmie Åkessons ord här i inledningen var grovt generaliserande och SVT tar avstånd från det." Alltså att mitt i att programledaren skulle ge ord till nästa talare så avbryter hon sig och säger: "Jag måste bara påpeka att SVT står inte bakom Jimmie Åkessons uttalande!" varpå hon fortsätter sitt egentliga jobb - att ge ordet till nästa talare. Vilken mening blir det härnäst som SVT kommer att anse opassande i en debatt där SVT inte är en av debattörerna? Det hade nog varit mycket mera klädsamt att överlåta kritiken på kommentatorerna istället.
   SVT anser att de har agerat korrekt när de tog avstånd från Jimmie Åkessons uttalande i gårdagskvällens partiledardebatt.
”Uttalandet är generaliserande och pekar ut invandrare som en grupp som inte är svenskar och som inte passar in i Sverige.” skriver SVT som här resolut rycker ett par meningar ur sitt sammanhang. 
Jimmie Åkessons anförande handlade om den misslyckade integrationspolitiken som Sverige har bedrivit under många år, med obefintliga assimilationskrav och där vi nu ser konsekvenserna av den sortens politik. Jimmie Åkesson ansåg att man måste ställa sig frågan; varför de här människorna har svårt för att få jobb? En fråga som han i nästa  mening besvarade med:

”Jo, det är för att de inte är svenskar. De är, de passar inte in i Sverige.”

Och sen säger han - vilket SVT bortser ifrån:
”... det är klar, då är det svårt att få jobb, måste man ju få förutsättningar att bli just svensk. Man måste få förutsättning att passa in i Sverige. Men de här, har i alla dessa år bemött nytillkomna på deras villkor, på deras språk, utifrån deras sedvänjor, utifrån deras kultur och då blir det detta splittrade samhälle och detta eviga utanförskap."
SD anser att SVT genom sitt ”avståndstagande” valt att ta ställning mot partiet. SVT tycker inte det, men välkomnar ändå en prövning av sitt avståndstagande i Granskningsnämnden.
   Detta är skrivet av Tina politik.
   
   Det är ganska så klart att Jimmies uttalande inte var så välformulerad som det borde ha varit. 
   De sociala medierna är i uppror. Bild efter bild dyker upp på antingen själva SVT eller SVT-s VD, eller programdirektören, alla utsmyckade med hammaren och skäran mot blodröd bakgrund.
   Ojdå, senaste nytt på SVT.  SVT:s valchef Eva Landahl byts ut som ansvarig utgivare under söndagens valvaka. Utbytet skylls på att hon har vid ett par tillfällen, för ett par år sedan gillat SD-kritiska Twitter-inlägg!!   
   Här nedan hittade jag Jimmies oklippta hela mening. - Så som jag förstår, när jag läser hela meningen, så syftar hans uttalande blott och enbart på Sveriges regerings oförmåga att integrera d.v.s. att ge dem en möjlighet att bli svenskar.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar