söndag 22 april 2018

demokrati eller domptörer


I den bästa av världar borde demokrati betyda folkvälde, det vill säga att det ska vara folkets vilja som ska styra landet, men i det svenska, såå uppblåsta demokratin, är det regering och de övriga folkvalda som utövar nå'n sorts domptörs politik mot folket. - Det åberopas till och med någon sorts regeringsformens värdegrund när någon politisk domptör försöker drämma till en oliktänkande. I min demokrati borde regering och övriga folkvalda lyhört lyssna på de som har valt dem och styra landet efter väljarnas, d.v.s. folkets åsikter. - Vilket det absolut inte sker i dagens politik över huvud taget. Så snart representanterna blivit valda så sätter de igång att ögonblickligen forma enbart sin ideologis värdegrund, vilket väljarna får sedan rätta sig efter. 
   Allt detta är enbart en ingress till det följande, vilket i sin tur är en sorglig sanning som följd av den svenska regeringens oförmåga att lyssna av folket utan istället bara köra sitt domptör-race. Samtidigt som DN-journalisterna påstår sig vara förvånade över att opinionen har svängt så fort och så mycket. - Dom är förvånade över en självklarhet! - Dom är förvånade över att när svenska folket förlitar sig på sin regering och regeringen, istället för att anpassa sig till verkligheten, sedan istället kör sin idé i botten att då i detta läge är det självklart att opinionen vänder väldigt fort.
   Någonstans så är dock patrasket smartare än domptörerna trodde. Beviset är nog raset på Miljöpartiets väljare. Det är ju dock Miljöpartisterna som har varit mest gapiga och påträngande i maktens korridorer. - Men nog om detta. Nu ska jag försöka att redovisa orsaken till min lilla ingress här ovan.
   Joo - det är som så att DN har beställt en opinionsundersökning vars resultat har "överraskat" dem. För mig är ju detta självklart svenskarna är inte främlings fientliga - tvärt om. Det är bara det att regeringen har inte haft vett att begränsa invandrarantalet till något som är rimligt för landet att klara av!  

TT Nyhetsbyrån - den 21 april 2018
   Nästan två tredjedelar av väljarna vill att Sverige tar emot färre flyktingar än i dag, enligt en opinionsmätning.
Men gruppen som tycker att invandringen i huvudsak är bra för Sverige är större än den som tycker tvärtom.
   Sex av tio av dem som deltagit i en opinionsundersökning från Ipsos har svarat att Sverige bör ta emot färre flyktingar än i dag, skriver Dagens Nyheter som beställt undersökningen. 41 procent svarade att de vill ta emot betydligt färre flyktingar, och 19 procent svarade att de vill ta emot något färre flyktingar. Endast 12 procent svarade att de vill att Sverige tar emot fler flyktingar.
   När samma undersökning genomfördes i februari 2015, före den stora flyktingströmmen till Sverige på hösten samma år, svarade 36 procent av väljarna att de ville ha ett minskat flyktingmottagande, jämfört med 26 procent som svarade att de ville ha ett utökat mottagande.
  - Det är en dramatisk förändring, inte minst med tanke på att det har gått så fort, säger Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, till DN.
   I årets undersökning har bilden av invandringens påverkan på Sverige också förändrats något. Gruppen som tycker att invandring i huvudsak är bra för Sverige har minskat från 63 till 44 procent, samtidigt som gruppen som tycker att invandring i huvudsak är dåligt för Sverige har ökat från 13 till 31 procent.
   Undersökningen genomfördes den 9-19 februari genom digitala intervjuer med 1 030 väljare som hämtats från en slumpmässigt rekryterad webbpanel.        
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar