söndag 29 april 2018

samma fis!


   Tänk att människan fortsätter att skita ner sig totalt! Fisen förblir en fis, men de aderton fortsätter att skita ner och skämma ut sig totalt.
   Det hela är och har aldrig varit Akademins fel. Anklagelserna har enbart pekat ut en "till Akademin närstående".- Men den närstående har inte varit och skall även aldrig bli medlem i Akademin! Akademin närstående finns ju beroende hur många äkta hälfter, respektive föräldrar och barn det finns vidhängande medlemmarna. Vad som sker i Akademin skall naturligtvis stanna inom dom väggarna, men sekretessen är helt normalt inte total, eftersom medlemmarna inte lever helt isolerade och i celibat.     
   Horace Engdahls senaste uttalande la nog s.k. lök på laxen. - "Vivörliv är ju ingenting olagligt och att uppvakta kvinnor är heller inte olagligt, som du vet.." Tomas Nordegren bryter in här och säger "Nej det är inte att säga kränkande saker hell.."  Horace fortsätter "- och inte alltid impopulärt heller." - "Däremot har jag aldrig sett denna person göra sig skyldig till något kränkande och framför allt inte till något våldsamt."
  DN-s kulturchef Björn Wiman vräker på med följande; "I grunden så handlar det om synen på sexuella trakasserier och övergrepp. Tycker man att dom anklagelserna är viktiga och värda att ta på allvar och värda att utreda i grunden, eller så tycker man det inte. Och dom som nu är kvar och har inflytandet i Svenska Akademin, dom tycker inte det!" Denne kulturchef har nog sin egen agenda också! Han ser gärna i egenskap av tredje statsmakten att om man nu har tillfälle att snaska ner en gammal institution, med anor så ska man göra det grundligt och efter bästa förmåga överträffa sina konkurrenter och medskribenter! 
  - Men för he-vete, MeToo är ju bara en suspekt företeelse i en ganska aggressiv kvinnokamp för feminismens dominans! Dessutom är det ju inte någon som har anklagat Svenska Akademin för oegentligheter mot kvinnor - inte på något vis! Om man nu kan snaska ner någon eller något genom att denne har anknytning till någon, så är ju alla skyldiga! - Gud bevare mänskligheten för sådana anklagelser, på så lösa grunder.
   Ja jag vet, jag skrev dominans! - Ingen ska inbilla sig att om, eller rättare sagt när, kvinnorna uppnår jämvikt att det skall stanna där. Naturligtvis kommer dom i detta läge fortsätta att föra sin kamp vidare. - Helt enkelt för att makt berusar och ingen avstår möjligheten att utöva makten så långt det bara går!   
   Tja tillbaks i Akademin, - det var en omröstning, det fanns en majoritet för en inställning. Minoriteten demonstrerade med att ta sin hatt och högljutt meddela att de lämnar sina hedersuppdrag. Dessa missnöjda gjorde dessutom inte ett gemensamt utträde utan droppade av solitärt med olika personliga tyckanden som grund. 
   Jag tycker nog att det är ytterst en fråga om att inte leva upp till vad dom demonstrerande medlemmarna har förbundit sig till. Om dom nu tror att invalet av dem i Akademin var någon sorts geniförklaring av dem, så har dom förbrukat sin genialitet i och med att dom har torgfört Akademins slutna beslut och diskussioner för att skapa personliga poäng. - Så nog har dom skitit ner sig grundligt - dessa som ska stå för snille och smak i svensk kultur.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar