måndag 13 november 2017

razister..voj voj


   Nu är det dags att opponera sig igen! - Dokument utifrån ikväll, förfasade sig över nynazismen som har dykt upp och förökar sig i Tyskland. Om jag kommer ihåg det någorlunda rätt så bildades extrema grupper i gamla Östtyskland nästan med en gång efter murens, Östtysklands och i synnerhet Sovjets sammanbrott. Inte bara min utan även professionella statsvetares slutsats var då och för min del fortfarande är att när en våldsam vänsterdiktatur rasar samman så finns det plötsligt en grupp människor som förlorar "fotfästet" och slungas ut i det okända. 
   Denna reaktion syns i dag i hela Polens reaktion mot allt som luktar socialism. Reaktionen syns i Tjeckien, Baltstaterna, t.o.m. i Ryssland, även om i den sistnämnda styr Putin med metoder som är av tradition hämtade från sovjetstaten, så är dagens diktatur en ärkekapitalistisk högerdiktatur. Men alla de gamla kommuniststyrda länderna åker med på pendeln och vill utradera den kommunistiska erans påverkan.
   För att återgå till dom utan fotfäste, så blir det alldeles för lätt att radikalisera sig och greppa efter "ordnung" och då är vi där - raka led, så långt från kommunism man bara kan komma - nationalsocialism!
   Dom nynazistiska grupperingarna dök upp och frodas i framför allt de gamla östtyska städerna. Den lika överdrivna invandringen som i Sverige, fick också samma reaktion i valen i Tyskland, precis det samma vad som även hade hänt i Sverige - plötsligt sitter det ett populistiskt parti med 12% i Bundestag. 
   Alternativ för Tyskland - AfD. - är ett högerpopulistiskt parti som är att jämföra med Sverigedemokraterna. Dom tyska nynazisterna fick plötsligt möjlighet att ha någon att lägga sina röster på! Alltså utpekas AfD. omedelbart för att vara ett om inte nazistiskt så åtminstone rasistiskt parti! Var de gamla nazisterna i Tyskland la sina röster ända sedan krigsslutet kan man nog bara gissa och då kan det bli ganska många rasistpartier.
   När det gäller Sverige och Sverigedemokraterna, så är sammanblandningen av partiet Sverigedemokrater och nazister enbart en vulgärpolitisk propaganda. Sverigedemokraterna växte upp ur medelsvenssons känsla av att översvämmas av för många invandrare. De svenska nazister som finns byter namn på sitt parti men har varit och är och förblir ett par hundra stollar. När dom blir vuxna så försvinner de ur dom leden och blir ganska normala.
   Sverige är tyvärr så pass vänstervridet att bara för en tiotals år sedan kallades Moderaterna för ett ytterlighetsparti..!?
   PS. Idag när nyheten om Ian Wachtmeisters död kom, kom det samtidigt kommentarer om Ny demokrati, partiet som han var involverad i. I en del kommentarer utpekades det partiet också för att ha nazistisk anknytning - enbart löjligt!       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar