tisdag 28 november 2017

skattehöjarna


   Visserligen är troligtvis förslaget för tillfället nedlagt, men alla dåliga förslag som blir tillfälligt nedlagda, brukar att dyka upp något senare i någon form, t.ex. efter nästa val, så se upp för bankskatten! Hur många är det som kommer ihåg löntagarfonderna?! - Que?
   Bankskatten föreslogs tydligen när mera pengar behövdes att bekosta invandringen, vilken drar pengar i massor från Sveriges budget. Pengar som i nuvarande högkonjunktur borde ha gått till förbättringar i alla våra politikers "hjärte"frågor - ja, ni vet - vård, skola och omsorg! - Samtidigt har  regeringen tydligen under sina tre år redan höjt våra skatter, med lite här och lite där och lite everywhere, till en summa av sextiosex miljarder svenska kronor.
   Är det någon som kommer ihåg det glada sjuttiotalet och Olof Palme och därmed också löntagarfonderna? Även då tyckte sossarna att företagen i Sverige hade för bra vinster! Varför, den av Palme ledda, allvisa regeringen bestämde att man skulle förstatliga den onödiga vinsten. Ideologi är ju en sak, men vekligheten gjorde att sossarna förlorade regeringsmakten för första gången efter c:a trettio års regerande, för svenska folket ville inte bli förstatligade. 
   Men nu vill sosseregeringen göra om samma fadäs, genom att förstatliga den onödigt höga vinsten hos bankerna - ingenting lär dom sig! - Kan man hoppas? 
   Man får enbart hoppas att den socialistiska vinstskräcken inte förstör dom privata alternativen, i dom förut nämnda, "hjärte"frågorna, för allmänheten och i synnerhet för mig så känns det lite tryggare med att det finns alternativ, när det blir dags att få hjälp med blöjorna!? - Jag vill också ha lite "gräddfil". Varför enbart regeringsmedlemmarna? - Kanske man får ligga i lika blöta blöjor, men det kan kännas skönt att dom inte är socialiserade sådana! 
   För övrigt så - det enda stabila i Sverige idag är regeringen sitter kvar - stabilt! Man mutar miljöpartiet genom att förvränga asyllagen, så att en skränig skara som har suttit och demonstrerat lite överallt i Stockholm, plötsligt får leva och bo vidare i det svenska välståndet. - Bara så att inte regeringsmakten ska slinka ur händerna på de som regerar!
   Det är naturligtvis som så att om regeringen spricker så blir det ostabilt läge, men man tummar på lagar och förordningar för att regeringsstabiliteten inte skall rubbas. Det är faktiskt värre och förorsakar ostabilitet för den övriga befolkningen i Svedala. - Man vet aldrig vad som gäller i morgon!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar