onsdag 21 februari 2018

Akilov


   Det börjar bli dags att återvända till en herre vid namn Rakhmat Akilov. Efter att han har förvarats tio månader i Sveriges soptunna - häktet hos polisen, var det då dags att dra fram honom och börja skådespelet rättegång mot honom. Idag fick han tillfälle att öppna munnen och berätta vilken fullfjädrad jihadist han önskade sig att vara. 
   Han verkar verkligen ha ansträngt sig att kontakta alla möjliga muslimska, jihadistiska, representanter, t.o.m. IS för att få bli "martyr". Det verkar som att jihadisterna inte var så väldigt imponerade av hans försök. Av rättegångsreferatet att döma så är kontakten ganska ensidig. Det är han som berättar vad han gör, han får inga direkta order eller ens råd i större utsträckning. Inte ens receptet på bomben var fungerande.
   Om jag nu kommer ihåg något sånär rätt, så skrev jag att han gjorde attentatet alldeles själv, som hämnd för att Sverige ville utvisa honom. Han har ju haft nästan ett år på sig att tillrättalägga sin story, i solitär ensamhet, sittandes i häktet, varför han har utbroderat historien till att han ville hämnas på svenskarna för att de medverkar till att bekämpa Kalifatet. Jag tror precis som Leif GW uttryckte det hela, lika geschwint som vanligt, nämligen som SVT-nyheter återger;

GW Persson om Akilovs motiv: ”Om allt gått honom väl tror jag inte han hade gjort det”

  Kriminologen Leif GW Persson tvivlar på att Rakhmat Akilov verkligen utförde dådet i Stockholm av extremistiska skäl, även om han själv uppger detta i förhör.

– Det finns en tendens att de försöker adla sina motiv, säger Leif GW i tisdagens avsnitt av Veckans brott.

   Det är ju bara i början av spektaklet, men jag tror att att det inte kommer att bevisas något annat än att han är en ensam patetisk galning som försökte att bli en stor hjälte, men det blev i alla fall något enbart taffligt misslyckat!
   Det här är nog inte det sista om honom. Det kommer nog att bli anledning att återkomma. Så - tills vidare...      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar