tisdag 20 februari 2018

om pannkakor och fis inte i onödan!


   När jag this very morning skulle roa mig med senaste nyheter så snubblade mina ögon på en rubrik som såg liksom osannolik ut - som följer: - Malmö stad har infört ett så kallat pannkaksförbud och maträtten serveras inte i stadens skolor. - När jag läser vidare visar det sig att - citat:
  - När många andra skolor får kasta i sig favoriträtten pannkakor får eleverna i Malmö snällt äta någonting annat. För det är nämligen så att pannkakor har förbjudits i stadens skolor.
Anledningen är för att visa hänsyn till allergiska elever som inte kan äta mjölk eller ägg.
Leverantören som sedan 2009 tillagat pannkakor utan mjölk och ägg drog plötsligt tillbaka maträtten och då fick Malmö stad sätta ner foten i höstas, och maträtten plockades bort från menyn, skriver Sydsvenskan.
   Nu så försöker tydligen Malmö stad att tillverka eget recept på mjölk och äggfria pannkakor - stackars barn! - Att inte få äta riktiga pannkakor. - Att behöva äta någon sorts surrogatsmet! - Om och när de nu någon gång i framtiden får den kommunala smeten i ordning!
   Det är såå djävla svenskt! - Att utplåna det som är traditionellt och normalt till förmån för minoriteter! - Vid närmare eftertanke så finns det ju även barn som är glutenallergiska! Följdriktigt borde ju även mjölet tas bort ur den fantastiska smeten! - Kanske kommer Malmö stads pannkaksbagare bli en epokgörande uppfinnare inom pannkaksbranschen! - Pannkakan som heter "Kejsarens nya kläder"!
   Det värsta är nog att det luktar lite grann' som en schism mellan pannkakstillverkaren och Malmös tjänstemän, annars skulle inte Malmö stad behöva att göra ett eget recept på pannkakssmeten! - Strunt i ungarna, bara principerna inte blir lidande!
   Ni kanske tror att det var det bästa - nej värsta? - Å nej då, här kommer nästa nyhet!

Passagerare fes så illa att planet tvingades nödlanda.

Nöden har ingen lag.
Detta fick passagerarna på en flight mellan Dubai och Amsterdam erfara i helgen – i dubbel bemärkelse.
En passagerare fes nämligen i sådan kaliber att planet tvingades nödlanda.
 En manlig passagerare, på en flight mellan Dubai och Amsterdam med lågprisbolaget Transavia Airlines, hade rikligt med gas i magen. Och inte nog med det – han var dessutom fullt bestämd på att gasen skulle ut.
Att mannen fes som han gjorde fick hans stolsgrannar, två holländska män, att surna till. De bad inledningsvis mannen att sluta samt kallade på personal, men ingenting bet på den uppblåste resenären. Vilket resulterade i slagsmål mellan de tre, skriver Metro.
Planet tvingades slutligen nödlanda i Wien för att råda bot på situationen.
   Slagskämparna blev avkastade i Wien och är i fortsättningen portade på Transavia. - Desto roligare är att två damer som, enligt egen utsago enbart råkade sitta på samma rad, blev också avkastade! - Ibland är nyheter närmast osannolika, men desto roligare och andra gånger enbart osannolikt dumma. - I övrigt var väl dagens nyheter som vanligt, Trump, skjutningar, mord och annat gnäll.  
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar