torsdag 1 februari 2018

bye bye Eliasson


   Märkligt att det blev så bråttom när den store mannen skulle byta jobb. Inte ens efterträdaren är utsedd utan skall utses först i morgon!? - Sjukt!
   I förmiddags så hörde jag någon (uppfattade inte vem) som kommenterade avgången. Han ville förklara det som så att regeringen passade på att kicka honom medan det är ett tillfälligt lugn, siffrorna visar stigande effektivitet för polisen - visserligen lite fejkade - emedan effektiviteten är på plus endast i trafiken och narkotikan, vilka är självgenererade jobb och då ser inte regeringen ut som felsatsare, utan att man frigör honom för nya uppgifter. - Stackars dom nya uppgifterna! - Säger jag.
   Leif GW Persson har redan kommenterat. – "Jag är inte en person som dansar på någons begravning. Men det här var inte hans grej. – Jag kommer inte att ligga sömnlös för Eliassons skull." 
   Leif GW trodde inte i somras att sossarna skulle våga sparka Eliasson före valet och erkänna sitt fiasko, men det var tydligen angelägnare än så! - Men skumt är det! - Man får enbart hoppas att han klarar av sitt nya jobb på 
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) lite bättre, när han inte behöver vara så offentlig, han med sina politiska kräkreflexer!     
   Alternativt så tycker den svenska regeringen att upprustningen av den svenska försvarsberedskapen inte är så överhängande viktig.

Torsdag den 1 februari 2017
   - Svensk polis behöver en nystart och det kräver en annan
rikspolischef, kommenterade statsminister Stefan Löfven (S) regeringens beslut under gårdagen. - Mera spik i kistan kan man väl knappast säga! 
  Dan Eliasson blev tillsatt för att omorganisera polisen, hette det då. - Vadå då? Varför behöver polisen en nystart, när omorganisationen är äntligen lyckligt? genomförd? - Som sagt: - mera spik i kistan kan man väl knappast säga!
   Polisen ber högljutt att den nya Rikspolischefen skall vara en erfaren, kunnig och väl utbildad polis. - Jag väntar med spänning om vem som får sossarnas förtroende, kompetens eller knähund!? - Min gissning. - En hopplöst omöjlig kompromiss! 
 PS. SÄPO-chefen Anders Thornberg utsedd till ny
Rikspolischef. Thornberg har på sin tid börjat sin karriär med att utbilda sig och arbeta som polis. Så man kanske kan förvänta sig ett gediget arbete!? - Tiden kommer att utvisa!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar