tisdag 6 februari 2018

Stackars polisen,,


   Det smakar lite skit. En dom har fallit i Uppsala. - När man är otillräcklig så blir man kitslig! - Så känns det för mig, när jag läser det väldigt ofullständiga, summariska referatet.
   Referatet ger absolut inte en rättvisande bild av skeendet. Att förutom straff, en kyrkoherde dessutom förlorar sitt jobb, då måste hotet varit utom all sans. Alternativet är att är en poliskvinna och vidhängande kollegor i Rådhusrätten är lite väl hysteriskt måna att inte bli förorättade! - I stället för att skydda allmänheten så skyddar makten sig själv! - Då finns det tid och medel!

UPPSALA NYA
Kyrkoherden ringde polisen för att anmäla både ett inbrott i sin bostad samt två utpressningsbrev han ska ha mottagit. Han ansåg att polisen inte gjorde vad de borde med hans polisanmälan, vilket förargade honom. Till den kvinnliga polisen han pratade med på telefon sade han att ”om något händer honom så kommer hon, hennes man och hennes hund att försvinna”. Under samtalet ska han ha framfört hotet minst två gånger. Polisen funderade över hur mannen fått reda på att hon har en hund. Först misstänkte hon att han hade sökt efter henne på google, men att det inte förklarade saken. Då tänkte hon att han måste ha fått reda på det genom att ha kört förbi hennes bostad, varpå hon kände att "det kom väldigt nära". Kyrkoherden i sin tur säger att han inte känner henne och att han kanske syftade på sin egen hund.
Dagen efter samtalet skickade han ett sms till polisen där han bad henne om ursäkt och förklarade att han levde under stor press och stress.
Mannen erkänner att han kan ha sagt något dumt. Han tillägger dock att han vid tillfället drabbades av låg blodsockerhalt och därför inte kan anses ha haft uppsåt till gärningen, men enligt hovrätten var mannen väl medveten om vad han sade.
Hovrätten konstaterar att uttalandet utgör ett hot mot tjänsteman. Eftersom mannen sannolikt blir av med sitt jobb som kyrkoherde döms han till villkorlig dom samt dagsböter i stället för fängelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar