lördag 8 april 2017

där fick jag...


   Där fick jag! - Bara för att jag i förgår klagade på att jag inte hade något att fabulera och skriva om, så blev det kaos i storstaden! - Varpå det skrivs och fabuleras från alla håll alldeles för mycket och plötsligt! - Till och med att "nu är kriget här!" - Allt för att en psykiskt sjuk individ går bärsärkagång med en stulen bryggarbil. - Ryktena florerar. - Sprängladdning hittad i lastbilen. - 39-årig uzbeskistanare gripen i Märsta. - Hade glassplitter i kläderna och rånarluva i fickan. - Allt detta och mer därtill är bara rykten för under en längre intervju med SÄPO-chefen säger han bara att på grund av utredningsläget kan han inte uttala sig eller bekräfta något! - Alltså, det enda i vårt öppna samhälle som inte är öppet och pålitligt, det är informationen från myndigheterna. - Men det måste nog vara så. - Det är bara att hoppas att i vårt öppna samhälle det inte missbrukas för ofta från myndigheternas sida.
   Det öppna samhället, uttrycket som har blivit något sorts modeord för vår nuvarande regering, rämnade faktiskt 1986 när, som jag tro mer och mer, en ensam galning, en psykiskt labil person, vilken helt slumpmässigt fick tillfälle att på öppen gata mörda Olof Palme. Palme vilken som en helt normal svensk gick hem efter ett biobesök. Vid ett första vittnesförhör med Lisbeth Palme, mordnatten på sjukhuset, påstår Lisbeth t.o.m. att det var två personer, varav en sköt, men den uppgiften försvinner redan nästa dag ur utredningen. Polisen som höll förhöret kan trettio år senare visa upp anteckningarna från förhöret i fråga, enligt Expressen.
   Första natten utbryter panik i polisledningen. Halva det välbärgade Stockholm var i fjällen och åkte skidor. Länspolismästaren Hans Holmer åker omedelbart hem, utnämner sig själv till spaningsledare och schabblar omedelbart bort hela utredningen. - Därav alla konspirationsteorierna  - PKK, Ustasja, polisspåret och allt vad dom nu heter! - Herr Holmer var tydligen en herre med livlig fantasi. Han skaffade sig livvakter och t.o.m. skottsäkra fönster till det s.k. Palmerummet. - Palmes mord var en första och djäkligt stor spik i den svenska öppenhetens kista!
   Jag har hela morgonen läst på om Palmefallet. - Intressant läsning. Mycket som har skett och är skrivet som man inte har hört talas om.  Bland annat om en Christer Andersson i Trångsund. En depressiv person som, när polisen ringde på hans dörr och sa att det är polisen, sköt sig. Han hade förhörts flera gånger innan i samband med Palmemordet..  ? - Que!
   På slutet av femtiotalet, när brand utbröt i samband med ombyggnad av Operakällaren, tog kung Gustav VI Adolf på sig hatt och rock och gick över bron och ställde sig bland dom övriga åskådarna och ingen brydde sig om det. - Det var det idylliska svenska samhället! - Dåå hade vi ett öppet samhälle!
   2003 var det en 50-årig man, som tydligen hade iranskt ursprung, var psykiskt labil och gjorde en vansinnesfärd med bil på Västerlånggatan, dödade två och skadade femton människor. - Då var det ingen som kallade det för terrorattack!  MEN redan då tyckte journalisterna att det var helt onödigt att nämna mannens ursprung! - varför? Det faktum att han kom från Iran, var krigsskadad och eventuellt t.o.m. torterad, förklarar faktiskt varför han blev galen och tappade koncepterna. Jag anser att all information är av godo, emedan vetskap eliminerar spekulation. - (Voj voj , nu spekulerade jag själv våldsamt!)
  I september 2003 mördas Anna Lind på NK av en Mijailo Mijailović. Han påstod, så småningom, när han hade erkänt mordet att han hade hört röster som kommenderade honom att gå till NK och sedan mörda henne! - Där satt det en spik till i kistan! 
   2010 sprängde sig en annan knäppis, om hörnan till Drottninggatans gågata, på Bryggargatan. Det rubricerades för första gången som attentat i svensk press. - Bland annat jag skrattade att sprängningen var typiskt svensk. - Han ville inte ställa till med för mycket besvär, så han gick undan från folket och sprängde sig lite avsides. Resultatet vart ju att det blev en liten spik till i den svenska öppenhetens kista. - Självmordsattentatorn hade ju nu kommit även till Sverige!
   Efter psykfallets attack i fredags är det nog färdigspikat. Det officiella Sverige har spikat fast att attacken var definitivt en terrorgärning. Statsministern, i samma mening som han beklagade sorgen för de drabbade, så meddelade han att nu ska vi utöka och skärpa gränskontrollerna ytterligare!    Terrorberedskapen gick igång för fulla maskiner. Folk låstes inne i bästa fall på sina arbetsplatser, annars i butiker i timtal. Centralstationen tömdes. Tågen på Centralstationen tömdes. All lokaltrafik stoppades. Stockholmarna uppmanades att ta sig hem bäst de kunde, i värsta fall att gå hem. Tågtrafiken skulle stå stilla hela natten, så att dom som inte bodde i Stockholm fick övernatta bäst de kunde, kanske sova under broarna!
   Fast nu två dygn efter attacken har inte en enda organisation anmält intresse att ta på sig ansvar för attacken, så jag vill påstå att det var en ensam galning, som möjligen och eventuellt inspirerad av händelserna i Europa, som stod för slakten. Samtidigt terroristen i fråga trodde tydligen inte på de sjuttiotvå jungfrurna, så att han utlöste inte den eventuella sprängladdningen, utan smög i väg till tunnelbanan och åkte hem till Märsta, där han uppträdde förvirrat. - Strålande Sickan!     
      
                 
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar