tisdag 18 april 2017

pensionärskrösusar och solidarisk beskattnig


   Ja, nu sägs det att budgetens stora vinnare blir pensionärer med en inkomst upp till 14 000 kr. Dessa kommer att få ett speciellt skatteavdrag på nästan 200 kr. i månaden. - Hurra hurra! 
   De pensionärer som har mer än 14 000 i månaden anses tydligen vara överbetalda krösusar och ska solidariskt bidra med en sorts marginalbeskattning till förmån för de som tjänar upp till 40 000 kr/mån. i sina krafts dagar. 
   Om nu vinnaren är en pensionär med max 14 000 kronors inkomst så måste ju stort sett allt det övriga i budgeten bestå av fördyringar och skattehöjningar för allt och alla. Regeringen är tydligen i desperat behov av pengar att betala för sina misstag med invandringspolitiken. (Alldeles precis som jag påpekade redan för nästan två år sedan!)
   Bara som ett exempel, om man tittar på s.k. gröna skatteväxlingen med bilskatten så bluffar man bilisterna våldsamt. Sanningen är att merparten av den enorma skattehöjningen på dom fossila bränslena försvinner i statskassan utan minsta grönare trafikanknytning, bara en mindre del används som subventioner till fossilfri trafik! - Så går det till när man smyghöjer skatter och hoppas på att minnet är kort och förståndet är lättlurat, för i det här fallet, den svenske väljaren!
   Att pensionärerna är för lågt beskattade är faktiskt en gammal SSU-åsikt. Redan på 90-talet lanserade en SSU-ordförande en tes att man i solidaritetens namn ska höja skatten för pensionärer, emedan dessa inte behöver så mycket pengar, för deras liv är redan på upphällningen, så att dom inte behöver inköpa nya saker. Däremot är de unga i stort behov av pengar så att dom kan flytta hemifrån och kunna bilda familj! - Vilken socialistiskt solidarisk jämlikhetstanke! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar