onsdag 19 april 2017

korrekthet .. he?


   Jag tycker att det är märkligt att inläggen i dom s.k. sociala eller fria medierna, vilka representerar mångfalden av enskilda åsikter, beskylls för att vara allt för radikala och tillspetsat aggressiva. När inläggen där inte representerar mångfaldens utslätade genomsnitt av åsikter, utan uttrycker varje enskild individs klara och konkreta men inte alltid korrekta åsikt. Om åsikten är extrem, hatisk, radikal, eller onödigt religiös, eller vad som helst, så är den i slutändan bara läsarens egen subjektiva och enbart individuella åsikt. - Alternativt om man inte har en egen genomtänkt åsikt, enbart vad han borde tänka. 
   Det borde det vara självklart för varje genomsnittligt begåvad person att oavsett vad som har sagts så är åsikten utan onödiga kompromisser och förhoppningsvis en ärlig tanke såsom individen ser sin verklighet. Att man använder uttrycket individ beror naturligtvis på att det inte finns två lika personer, utan att varje människa är en individ. Varje tanke är individuell.
   Dom officiella massmedias åsikter, vilka då naturligtvis är självutnämnt korrekta, men tyvärr är dom också endast den enskilda reporters subjektiva, välpolerade, tillrättalagda för att passa åsiktskorridoren, åsikter. De officiella media sprider inte åsikter, dom sprider politiskt korrekta ord och meningar i syfte att uppfostra massan till att växa upp till den nya socialistiskt korrekta människan som Marx och kommunisterna drömde om att kunna åstadkomma.
   I dom kommunistiska diktaturerna, i över 70 år, lyckades makten inte släcka den individuella tanken hos individerna. Man lyckades bara lära individen att hålla käften och att se till att den individuella tanken inte blev hörbar! 
   Det fanns de som lärde sig att upplåta sin individuella tanke mellan raderna i det officiella som de sa och skrev. Likaså var det många som lärde sig att läsa och höra mellan raderna och det var resultatet av det som förde samhället vidare och höll moralen uppe - inte den politiskt korrekta uppfostran till den nya människan!
   I dagens Sverige så utnyttjar man humanismen genom att sammanblanda det med det politiskt korrekta uppträdandet. Jag vill påstå att det är inhumant mot humaniteten att utnyttja humaniteten för att uppnå politisk korrekthet. Det är nog ingen tvekan om att man kan vara humanist fast man är nationalist. Att man kan vara humanist och beredd att hjälpa nödlidande fast man inte är socialist o.s.v. Man kan tillspetsa det hela och påstå att i dom oändliga slav- och utrotningslägren, under vår närhistoriska tid, var det humanismen som hjälpte individer att överleva och någotsånär behålla sin humanitet - och absolut inte de för tillfället korrekta politiska åsikterna.
   Och nu till vad jag egentligen ville säga. Den i de korrekta ögonen så förhatliga polariseringen av den offentliga debatten stimulerar samhällsdiskussionen. Den politiskt korrekta, utslätade korridoruppfattningen, stryper individens individuella tanke och en korrekthetens dimma lägger sig över nejden. - Man måste inse att individen drivs och handlar efter egoistiska orsaker. Även humanismen är egoistisk. Humanismen är en naturlig, sannolikt t.o.m. en instinktiv, känsla hos varje individ. Alltså uppträder individen humant enbart rent egoistiskt! Däremot, den nya socialistiska människan är ett önsketänkande och kommer så att förbli. 
   Man ska för alla makter inte sammanblanda sociala människor med socialistiska. Det första är att individen är naturligt och nödvändigt social, på grund av att människan - individen är ett flockdjur och därför är det naturligt att vara social. Medan det andra, socialism, är en ideologi. Jag vill påstå att det inte finns något annat som är så hämmande och improduktivt som en ideologi! - Dessutom i den mänskliga historien som en dagslända som kommer och går utan spår, men under sin tid tyranniserande sin omgivning! 
   För att återgå till de fria medierna, så läs dom, men läs alla, för annars kan ni bli inskränkta av polariserade och ensidiga åsikter! 
            
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar