torsdag 27 juli 2017

cirkusen fortsätter...


  Oavsett vem eller vad, hur kan man överhuvudtaget ens överväga att lagra för samhället viktig information på offentliga media d.v.s. behandla informationen i datasystemen och arkivera på IT-servrar. I det datoriserade samhället är allting offentligt. Datasäkerhet är som ett ruttet spjälstaket! Det bevisades redan för tjugo år sedan av tonåringar som hackade in sig på Pentagons hemliga militära databas! 
   Om man på allvar tror att Ryssland har hackat USA-s valkampanj och förväntar sig att dom t.o.m. kan intervenera även i kommande svenska val, så måste det vara lite för mycket logikfel i de smarta hjärnor som ansvarar för vårt lands hemligheter. - Kort och gott - absolut sämsta sättet att bevara en hemlighet är att arkivera den på nätet!
   Om man nu har slutat att förvara hemligheter i låsta kassaskåp och istället hänger ut dom på datasystem så är det minsta man kan begära att staten har ett säkerhetsprioriterat eget system med vilket man försöker att i möjligaste mån skydda hemligheterna! - Inte att dessutom hänga ut dom på servrar över hela världen! 
   Senaste nytt! - Cirkusen fortsätter. Ygeman har avgått och gjort en rockad med sossarnas gruppledare i Riksdagen. Anna Johansson fick naturligtvis också avgå, men inte Peter Hultqvist. Ygeman är nog ganska förgrymmad, för han är inte villig att bli intervjuad i detta läge. 
   Jag var lite smått imponerad av Ygeman i början av hans ministertid, i synnerhet som Löfven var lite velig, men sedan började det dyka upp rykten om diverse mygel i hans ungdom. Han skulle bl.a. ha hyrt och skrivit på ett hyresavtal om ett hus i Huddinge. Huset visade det sig sedan ha används som ett kollektivboende. Hyresgästerna vägrade sedan att betala hyra. När dom sedan till slut flyttade ut, var tydligen hela huset förstört. med bl.a. avloppssystemet förstört och huset översvämmat. När hyresnämnden tilldömde hyresvärden 24 000 kr. i skadestånd, förhandlade Ygeman ner summan till 6 000 kr. Men det som jag hängde upp mig på och tappade min tro på hans lämplighet som offentlig person var, när han blev utfrågad om händelsen, han då svarade att det var väl ingenting att tjafsa om, detta var något som hände för tjugofem år sedan. Hyresaffären resulterade i personlig konkurs för hyresvärden, vilket är någonting att tjafsa om även efter tjugofem år - tycker jag i alla fall!  Ygeman visade sig vara enbart överlägsen och arrogant - utan empati!        
          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar