onsdag 12 juli 2017

Hela världen konspirerar mot Ryssland


   Nu har jag äntligen nedlagt Männen i Kreml, boken om Putins hov. I slutkapitlet blir t.o.m. författaren villrådig om Putin inte möjligen är en menlös stafflifigur som styrs av sina rådgivare och makteliten - hovet. Samtidigt som han påstår att hovet lever enbart på Putins goda vilja. Vem som helst kan bara försvinna från glansen på tvärten. (Jag kan icke låta bli att förnya språket - kul!) 
   "Nästan alla de stora bolagscheferna inser att deras egendom vid något tillfälle kan komma att exproprieras för statens bästa. De har sedan länge förlikat sig med det. Man säger numera att de ryska näringslivstopparna inte är miljardärer utan jobbar som miljardärer. De styr över det som Putin låter dem styra över." - Detta är ett direkt citat ur slutorden i boken.
   En andra teori som författaren lägger fram är att ryssarna är väldigt förtjusta - överförtjusta - i konspirationsteorier. Han ungefär exakt antyder att Putins inre krets sluter sig alltmer tätare omkring honom och isolerar honom från verkligheten. I slutkapitlet lägger författaren fram tanken att Putin och hans hov har tillverkat så många konspirationsteorier att dom har lurat sig själva att börja tro på dem som den riktiga verkligheten. Ryssland är en ö omgiven på alla håll av enbart fientliga och ständigt konspirerande fiendeländer. Allt från Sovjets sammanbrott, över oändliga konspirationer som Tjetjenien, Ukraina, allt och allting som sker i dagens Ryssland ända fram till att finländarna konspirerar om att infiltrera och återta Karelen. Alltså varenda sak, som sker i dagens Ryssland, allt styrs från USA, EU och NATO och är en enda stor globalt sammanhängande sammansvärjning mot Ryssland. 
   Observera att författaren är en rysk journalist, med ganska god tillträde till den inre kretsen, som skriver detta.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar