tisdag 5 december 2017

cancer och cancer


   Det är ju faktiskt fantastiskt vilka framsteg cancervården har gjort under dom senaste åren! This very same morning blev jag uppringd av Anton, min gamle kompis, som glad i hågen berättade att hans doktor i går, har för honom förtäljt, (oj vad jag älskar dessa äldre svenska ord), att prostatacancern är nästan neutraliserad, fast doktorn bara några månader sedan, när den upptäcktes, varnade honom att hans cancer var väldigt allvarlig. Även Urban, efter sin strålningsbehandling, nu fem+ år senare har blivit friskförklarad från sitt prostataelände. 
   Dessa två fall aktualiserar när vår granne Lars blev sjuk för tjugo år sedan. Då var prostatacancer dödlig - nästan till hundra procent. Hans enda chans var att bli kastrerad. Den operationen gjordes också. Han fick diverse biverkningar och cancern åt upp honom i alla fall och han dog fem år senare. Min cancer har ju doktorerna skött om i snart tio år, men nu vill dom karva i mig och skära bort eländet. 
   För övrigt, så tycks Aftonbaskan lida av nå'n sorts svulst, vilken dom kallar för värdegrund. Där skärs det friskt på grund av värdegrunden - va f-n det nu är för åkomma? Fast bara ordet låter sjukt, så dom kanske angriper sjukdomen i totalt fel ände. 
   Men, Jag läste att redan i början av 2015 ingrep de ansvariga redaktörerna med värdegrundskniven och avskar danserskan m. m. Elisabet Höglund från redaktionen där hon var kolumnist. Enligt henne var orsaken att hon försökte, efter att hon fått nys om att Södertälje sjukhus eventuellt använde sig av någon sorts ättestupa för sina äldre patienter, skriva om det.   
   Aftonbladet var av någon anledning inte så väldigt villiga att skriva om det, fast fru Höglund tyckte att i det närmaste var ett scoop. Först försökte de med att påstå, att eftersom hon är kolumnist, hon inte får skriva nyhetsreportage. Så hon skrev det som ett kåseri, för att nyhetsredaktionen  skulle ta vid senare. 
   När kåseriet var inlämnat, så ringde tidningens dåvarande chefredaktör och publisher Jan Helin, nu programdirektör på Sveriges Television, henne halv elva på kvällen innan publiceringen och stoppade artikeln. Några veckor senare meddelade samme Jan Helin att hennes medverkan som kolumnist inte var önskad i fortsättningen, i Aftonblaskan.
   Det är nog allmänt känt att Fredrik Virtanen är avstängd på grund av tidningens värdegrund, men en nyhet, i alla fall för mig, är att även kriminalreportern Oisin Cantwell och sociala medier-chefen Ehsan Fadakar har även dom blivit, i princip, sparkade på samma grunder som Virtanen. Observera att ingen av de tre har ens börjat att utredas för eventuella brott, men dom är namngivna och redan bestraffade av en representant för den oförvitliga pressen -  Aftonbladet med värdegrunden.
   Staffan Heimerson var nästa offer för cancersvulsten-värdegrunden på Aftonbladet. I tisdags i förra veckan fick  den högprofilerade krönikören herr Heimerson, efter 46 år på tidningen, sparken från Aftonbladet efter att ha skrivit en hårt kritiserad krönika med starka inslag av kvinnoförakt där han jämfört #Me too-uppropen med 1600-talets häxprocesser och Josef Stalins utrensningar av oliktänkande på 30-talet
   Han har ju inte ens påståtts vara skyldig till något övergrepp eller otillbörligt uppträdande! - Så belönas trotjänare i den fria debattens och demokratins högborg, den svenska arbetarpressen. - Värdegrunden är definitivt en cancersvulst som är, enligt min åsikt, definitivt jämförbar med Stalins utrensningsteknik! - För säkerhets skull jämförde han ju inte metoden med Gestapometoder. - Men tji fick han - han passade inte in i arbetarpressens högborg och deras VÄRDEGRUND i alla fall!  
    
       
            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar