fredag 8 december 2017

t.o.m regeringen vill sluta betala bidrag


   Nu har t.o.m. regeringen äntligen erkänt att ej tillräckligt skolade invandrare kan inte sitta hemma och leva på bidrag allena! I tio år har det varit uppenbart för borgarna - i alla fall vissa. Äntligen har den heliga LO och arbetsgivarna kommit till ett gemensamt förslag!? Upplägget är lite - och inte bara lite konstigt.  

   Arbetsgivaren betalar 8000 kr. Staten bidrar med 7000 kr. varför den "okunnige" invandraren får en månadsinkomst på 15 000 kr. vilket då skulle motsvara en beskattad miniinkomst enligt LO. Arbetsgivaren behöver inte betala några arbetsgivaravgifter, samt att arbetstagaren inte behöver betala skatt på inkomsten - strålande Sickan!!! - Vilken gräddfil för samtliga - utom de som betalar skatt, d.v.s. alla i Sverige arbetande och pensionärer som betalar skatt på sina inkomster! Dom får nog dessutom sannolikt att solidariskt bereda sig på höjd skatt för att bekosta gräddfilen.

   Nu var det ju bara LO-basen och Liberalernas Jan Björklund som debatterade företeelsen, så att den ende opponenten var herr Björklund, men han påpekade att Alliansens förslag innebar ungefär det samma, förutom att lönen skulle betalas av arbetsgivaren och den skulle beskattas. Enligt Björklund så utesluter LO-förslaget c:a 40% av företagen, det gäller de mindre- sådana, där dom nya arbetstillfällena i så fall skulle skapas. Allt detta på grund av att dessa företag inte har ett kollektivavtal med LO. Förslaget utesluter även alla bemanningsföretag, vilken är en stor grupp av de arbetskraftskrävande företagen. LO-basen sa, lite ologiskt som jag tyckte, att dessa företag fick gärna anställa, men inte hyra ut dem! Hans motivering var vidare att dessa enklare arbeten skulle innebära att personerna skulle lära sig ett yrke, vilket man då inte kunde lära sig om man blev uthyrd en vecka här och en vecka där.

   Och nu ska jag börja tycka! - Enklare arbeten innebär ju per definition inte specialkunskapskrävande uppgifter, så det ska inte behövas flera års lärlingsutbildning för t.ex. städjobb, lagerjobb och snarlikt. Man, om man inte är handikappad utan normalbegåvad, lär sig mera om man jobbar på olika arbetsplatser med liknande uppgifter. -    
Vanliga i Sverige boende, inte gymnasieutbildade, utan med lägre utbildning, får faktiskt ta dessa enklare arbeten, med minilön och betala skatt och klara sig på den lönen, och om dom visar sig duktiga går dom vidare i kompetens på sitt jobb och i så fall höjer sin lön, eller vidareutbildar sig på grund av egen ambition och på egen bekostnad och i så fall höjer sin kompetens samt naturligtvis sin inkomst.
   Nästa problem är faktiskt oanständigt. - Det lilla problemet är de svenska pensionärerna, som Sverige inte vill ersätta anständigt, för att som makthavarna säger, pensionsfonderna inte räcker till för det. Alltså fonderna spikades för 50+ år sedan. Under dessa 50 år har Sverige t.ex. fördyrat livsmedel med diverse hygienkrav och har kanske framför allt fördyrat sjukvården, vilken är livsnödvändig för de äldre. (Till och med katt- och hundmaten har numera blivit så dyr, så att man inte längre hör om pensionärer som drygar ut sin kost med dessa). Egentligen kan man påstå att det med bl.a. diverse riksdagsbeslut inklusive diverse skattehöjningar har det blivit betydligt dyrare att bo i Sverige - (trots bostadsbidrag). - För där finns det inga fonderade spärrar!
   Som resultat av det så får svenska pensionärer allt som oftast också fortfarande bara en pension på 15 000 kr eller mindre, men den summan får de betala skatt på! - Så nog är det väl bättre att alla betalar skatt efter vad dom har i inkomst, under minimiinkomsten eller så stor inkomst att skatten blir flera tiotals miljoner - som för miljardären Östling - för alla inkomster skall beskattas och dubbelbeskattas det har Sveriges Riksdag bestämt. - Då blir det åtminstone lika djäkligt för alla och ingen gräddfil  för sådana som vill flytta till Sverige för att få ett bättre liv! - Så nog måste väl alla inse att det är bara gräddan av de nödlidande i världen som har kapacitet och ork att komma ända hit, ända längst bort i Europa, så nog klarar dom av att, oavsett utbildning, försörja sig om det skulle knipa! Dessa är inte handikappade! De handikappade är kvar i eländet och kommer inte därifrån. De lever där och dör där utan svenska skattelättnader! Den svenska U-landshjälpen - SIDA - göder sig själva samt ger bidrag till bl,a, Nordkorea!
   Nog med skitkastning för denna gången!
   För övrigt så verkar solen lärt sig av SJ. Den officiella soluppgången skulle skett idag klockan åtta och femtio, men den infann sig kraftigt försenad - halv elva! - Kanske den kraftiga blåsten blåste den ur spår? - Ack så lustig man kan vara! Men nu, ist es schluss!  
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar