söndag 17 december 2017

inte bara den humanitära stormakten..


   Nå ja, inte bara den humanitära stormakten Sverige vill införa språkliga restriktioner, respektive "önskeord" i det politiskt korrekta talet. 
   Under rubriken "Trump vill förbjuda..." hittade jag en nyhetsartikel om vad som anses att vara olämpliga ord i den republikanska regimens dokumentspråk. Orden som i så fall inte skall användas är: foster - transsexuell - evidensbaserat - mångfald - sårbar! 
"Här är ett ord som fortfarande är tillåtet: - löjligt", skriver American Association for the Advancement of Science, i en syrlig kommentar på Twitter.
   Att Trump som person utpekas för förbudet, vilket för övrigt förnekas att vara ett förbud, är enligt min åsikt endast en sensationsrubrik. Ordlistans ursprung är tydligen på hälsodepartementet, vilket tyder ganska tydligt att det är det republikanska partiet, inte bara Mr. Trump själver, som inte vill diskutera dessa frågor! Men nog är ingreppen i språkvalet löjligt! Däremot är republikanernas ovilja att diskutera dessa problem inte ens en nyhet! - Vem kommer inte ihåg George War Bushs förbud mot kondomer och övrig sexualundervisning i amerikanska skolor?! Den enda sexualundervisningen som accepterades var läran om avhållsamhet!
   Republikanerna borde ha strutsen som symbol, inte elefanten, vilken är alldeles för klok för att vara en politiker. Däremot - om man är stroppig och samtidigt sticker huvudet i sanden, så ser man inte varken problemen eller logiken eller det faktiska livet! - Då kan man leva kvar i sagornas värld!
   Även det korrekta Sverige lever i nå'n sorts sagornas värld, fast den sagan har sprungit ur Karl Marx fantasier. Eftersom Sverige numera har i princip förkastat Bibeln som sagobok och i stället förlitat sig så totalt på den Marxistiska teorin om de lyckliga människorna, så nu, när även den sagan visar sig vara bara en saga, så kämpar det socialistiska Sverige nästan i panik för sin tro och därmed börjar att censurera och välja lämpliga ord och uttryck att användas i diskussionerna, annars blir man avskedad med omedelbar verkan från alla möjliga offentliga uppdrag.
- Den humanitära stormaktens hjälpflotte sjunker med den slokande flaggan i  ..topp? - knappast!
   Slutklämmen är nog: - inte bara Mr. Trump!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar