söndag 31 december 2017

Nyårs blaj...upprepning av 2015-års blaj


   I december 2015 skrev jag, tydligen förgrymmad över missbruk av ordet "Rasist", nedanstående betraktelse över  slentrianmässiga uttryck, men idag verkar det att ordet rasist har bleknat bort och nästan ingen längre nämner detsamma. Årets modeblajord eller slägga har varit "Värdegrund" - i synnerhet hos Aftonblaskan - samt "#MeToo" vilken även den börjar att blekna. Här nedan kopierar jag in vad jag skrev då;) - yes!
  
  Jag skrev en halvdan grunka, vilken jag sedan försökte få

ordning på. Jag rättade och skrev om och rättade igen 


varpå jag lyckades med att trycka på fel knapp. Allt 


försvann, så nu får jag börja om från början.


   Min ursprungliga fundering var om inte ordet rasism 

börjar att gå inflation i. Om det inte, efter att i stort sett alla, 

av någon, vid något tillfälle, av någon orsak, har kallats 

för rasist, man kanske borde börja vänta sig en 

omvänd betydelse på ordet. En sorts icke-ord? Ordet åker 

ner i ett svart hål och betydelsen blir en spegelbild av det. 

Ovisst vad betydelsen skulle bli.

   Kanske bara svart (får man säga så, utan att bli kallad 


rasist?) 


   Kanske att den som inte har blivit kallad för rasist vänder


sig till t.ex. pressen eller t.o.m. domstol och påstår att han


är förolämpad och mobbad - utstött ur gemenskapet.  

           


  Det slog mig - och det plötsligt - om man eliminerar alla ord 

som beskriver olikheter mellan olika människor som kommer 

från olika världsdelar, eller olika stater, eller olika byar, eller 

olika samfund, eller olika va´ fan som helst och i stället 

kallade alla för hen, fy fan va bra det skulle bli! - elleöör?

Oj då, mitt felstavningsprogram påstår att hen är enbart en 


felstavning!


  
   Nåja, resultatet av försöket att skriva på nytt resulterade

i något alldeles nytt, inte alls vad jag filosoferade


ursprungligen om, men kanske mera konkret.


   Jag har även funderat på att ordet rasist har blivit som en svordom. Kanske det mest använda just nu. Folk som använder svordomar brukar inte reflektera om den egentliga innebörden av svordomarna, utan använder dom slentrianmässigt - i tid och otid
.

   
   Det känns rent av antikt vad jag skrev då, fast det kändes så väldigt väsentligt för två år sedan. Då var jag rädd att det, som sedan dess har visat sig enbart vara ett modeslagord eller uttryck, skulle bli en norm i det svenska demokratiska samhället och halva samhället skulle terroriseras med ordet i fråga. - Ungefär som kulturrevolutionen terroriserade befolkningen i arbetarparadiset Kina.
   Men tiden har visat att den svenska offentliga debatten enbart är hysterisk och använder diverse slogans, som dyker upp som dagsländor och även försvinner lika fort från horisonten - putz weg!
   Men likväl så är dessa dagsländor otrevliga att bli offer för. I rättssamhället Sverige används, uttrycken i fråga, som ordbajs-släggor mot motståndare, istället för hållbara argument, när dom antingen inte finns, eller bajsaren inte orkar att bygga upp en grundad tanke. Det intressanta är ju att alla dessa modeslagord som har kommit och gått har lanserats av dom "goda" vänsterkrafterna. - Kommunisterna, vilka gömmer sig under partibeteckningen V. Miljöknuttarna - officiellt Miljöpartiet och FI. som egentligen borde verkligen vara och heta Fy. - Även jag gillar, som synes, billiga slogans! - Sossarna har faktiskt förhållit sig lite mera sansat.
   Tyvärr så är fenomenet värre ändå, på grund av att tungt vägande media, pressen, radion och TV, under modeblajordens paraply, pekar ut enskilda personer, utan några minsta juridiskt hållbara bevis, vara stort sett kriminella och när de senare ska utredas för dom påstådda brotten, tystnar allt och de utpekade förblir "brottslingar" emedan dom inte ens blir rentvådda. 
   Det finns en stor diskrepans mellan rättvisans attityd när det gäller brottslingar och brottsoffren! De rättsvårdande myndigheterna vill definitivt inte rentvå någon som blir misstänkt, för det kan bli väldigt dyrt för samhället att behöva betala ut skadestånd till den oskyldige. Samtidigt som brottslingarna, i den socialistiska ideologin, är enbart missuppfattade individer som det är enbart och alltid synd om. De har haft en taskig barndom, gärna för att de inte haft någon ungdomsgård att gå till!
   Men gott nytt år i alla fall! 

     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar