söndag 10 december 2017

när inte jurister klarar vardagen


   Det gäller att kladda så länge man kan! I morron kanske man har glömt hur man ska tycka nå't. - Alltså..  
   En chefsåklagare-inna, Lise Tamm, har fått förtroendet
Lise Tamm
att
 bli chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet vid årsskiftet. 

   Det första hon gör är att offentligt och antagligen impulsivt, men rättframt som dom inom rättsväsendet antagligen ser på problemet, säger att Rinkeby är som en krigszon. - Jag säger bara så här - "välkommen ut i den svenska offentliga verkligheten och vardagen!" - Du måste inse att offentligt säger man enbart det som är politiskt korrekt! - Annars kan det bli varmt om baken och kanske t.o.m. att man kan bli bli tvingad att avgå innan man ens har hunnit att tillträda! - Voj voj, vicken tafvla! - Voj voj. 
   Nu är det som så att jag har hittat bevis för att tanken inte är ny. Jag hittade en politisk karikatyrtecknare vid signatur "JeAnder" som den 22 mars 2016 har gjort ett postulat som synes nedan och som han kallar för - "Polisens nya tjänstefordon" -;)
     Dessutom vill jag ge madam chefsåklagare rätt. Om man säger att det är som en krigszon så betyder det definitivt inte att det är en krigszon! Den som klagar på det sagda borde gå en ordförståelsekurs för vuxna. - Det är tydligen inte bara fjärdeklassarna som har problem med det! Ordagrant har hon tydligen sagt som så hära: Rinkeby är nästan som en krigszon. När polisen arbetar där jobbar de som försvaret skulle ha gjort." 
   Nå ja, något fel måste det väl vara på idyllen i Rinkeby annars skulle det t.ex. inte det nya polishuset där, vara mer än ett år försenat, på grund av att inget byggbolag ville ta jobbet. - Ellör?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar